U danima proslave “Martinja” pojačan policijski nadzor vozača

Autor: D.K.

Alkotestiranje, šibenski portalPOŽEGA – U danima proslave narodnog običaja “Martinja”, u razdoblju od 6. do 16. studenoga 2015. godine policijski službenici će pojačano nadzirati promet zbog očekivano povećanog broja vozača koji su konzumirali alkoholna pića, navodi se u priopćenju kojeg smo primili iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Za očekivati je pojačan broj policijskih službenika na cestama, kao i prethodnih godina, koji će pojačano nadzirati sve sudionike u prometu tako da se “ne isplati” upravljati vozilom ako je netko konzumirao alkohol u većim količinama odnosno više nego li je to dopušteno.

Iz Policijske uprave Požeško-slavonske podsjećaju da je tijekom prošlogodišnje akcije, u razdoblju od 7. do 11. studenoga 2014. godine, kontrolirano ukupno 279 vozača te da su utvrđena 142 kršenja prometnih propisa, od čega se 10 prekršaja odnosilo na prisutnost alkohola u organizmu vozača iznad dozvoljene koncentracije. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u organizmu iznad 1,5 promila, a nažalost prema dobnoj strukturi najveći broj sankcioniranih vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola bio je starosti od 18 do 24 godine.

Prošlogodišnji apsolutni „rekorder“ bio je 26-godišnji vozač osobnog automobila na području Lipika kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od čak 2,11 promila.

Policijski službenici kontrolirati će vozače na lokacijama koje su se proteklih godina pokazale kao najugroženije, odnosno na kojima je evidentiran najveći broj prometnih prekršaja i nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a sve u cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

/Foto: Ilustracija, šibenskiportal.hr/

 

Više iz kategorije