U 2018. godini utvrđeno više od 300 nepropisno parkiranih na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom: “Gledajući na prijašnje godine povećanje možemo promatrati kao rezultat veće skrbi i sankcioniranja počinitelja” /FOTO/

Autor: DK

Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske provodili su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom. Kao i prethodnih godina u provođenje akcije bili su i predstavnici udruga osoba s invaliditetom koji su prethodno imali sastanak s policijskim službenicima na kojemu su razgovaralo o problematici zaustavljanja i parkiranja na mjestima koja su označena za koga su namijenjena.

Općenito, cilj akcije je podići razinu svijesti i odgovornosti kod građana, upozoriti na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom te postići razinu tolerancije kod svih sudionika u prometu.

mag. iur. Goran Matijević, univ. bacc. ing. traff.

-Policija ovakvim preventivnim akcijama nastoji senzibilizirati vozače da znak pristupačnosti ne omogućava privilegiju zagarantiranog parkinga vozila, već minimalno pravo normalnog življenja osoba. U provedbi akcije svi smo se uključili kako bi se uvjerili u stanje na terenu te osvijestili u zajednici na problematiku osoba s invaliditetom – istakao je mag.iur. Goran Matijević, univ.bacc.ing.traff., policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave požeško-slavonske koji je naglasio kako je u razdoblju 2015.-2017. godine broj procesuiranih prekršaja na području Policijske uprave požeško-slavonske koji se odnose na parkiranje na mjestima za osobe s invaliditetom počinjenih od strane osoba koje nisu ispunjavale uvjete za parkiranje na tim mjestima kretao se okvirno od 140 do 180 u godini da bi u 2018. godini taj broj bio 308.

-Povećanje možemo promatrati i kao rezultat veće skrbi i sankcioniranja počinitelja, jer aktivnosti na ovom planu nisu samo prigodne već kontinuirane kroz cijelu godinu čime se nastoji olakšati sudjelovanje u zajednici osoba s invaliditetom, a propisana novčana kazna za počinitelje je 700 kuna – dodao je Matijević.

Goran Grgić, dopredsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije

Dopredsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije Goran Grgić zahvalio se Policijskoj upravi koja pokazuje pravu brigu kao i svi policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći u svim njihovim problemima.

-Zadovoljni smo situacijom s parkirnim mjestima jer uveden je red i olakšan nam je život – rekao je Goran Grgić, dopredsjednik Udruge slijepih Požeško-slavonske županije.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »