Tvrtke u Požeško-slavonskoj županiji koje su pretrpjele velike štete zbog nevremena HGK ih privremeno oslobađa od plaćanja članarina: “Moramo biti ne dobar, nego najbolji partner našim poduzetnicima”

Autor: D.K.

Na 12. sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore odlučeno je da se privremeno oslobode plaćanja članarine tvrtke iz Požeško-slavonske županije koje su pretrpjele velike štete zbog nevremena, a raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga novog Zakona o HGK.

“Drago mi je što mogu reći da je naša današnja sjednica Skupštine bila vrlo konstruktivna i to ponajprije zato jer smo na njoj donijeli odluku o privremenom oslobađanju od plaćanja članarine tvrtke iz Požeško-slavonske županije koje su, nažalost, pretrpjele velike štete zbog nedavnog razornog nevremena. Osim toga, do kraja godine smo produžili i odluku po kojoj su plaćanja članarine oslobođene i naše članice sa sjedištem na području Sisačko-moslavačke županije, kojima je onemogućeno redovito poslovanje uslijed posljedica potresa, odnosno članice iz Zagrebačke i Karlovačke županije, koje se oslobađaju plaćanja članarine na temelju odobrene prijave o postojanju štete od prirodne nepogode”, izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Na dnevnom redu Skupštine bila još jedna važna tema, a to je Nacrt prijedloga novog Zakona o HGK, koji je poslan u saborsku proceduru, a prema kojemu će 97 posto članica, odnosno sve one koje spadaju u prvu skupinu, biti oslobođene plaćanja obvezne članarine.

Sa Skupštine je poručeno kako će male tvrtke, unatoč ukidanju članarine, po načelu solidarnosti i razmjernosti i dalje imati pravo na dio usluga HGK, dok će im ostale biti dostupne kroz članarinu ili pojedinačnu naplatu. Naglašeno je kako će Komora nastaviti zastupati njihove interese pred državnim institucijama i u inozemstvu.

“Ova najavljena promjena samo je nastavak reforme koju već neko vrijeme provodimo unutar institucije, a kojom smo smanjili broj zaposlenih, digitalizirali komoru i podigli razinu učinkovitosti. Dakako, možemo i moramo biti još bolji. Moramo biti ne dobar, nego najbolji partner našim poduzetnicima danas, ali i u budućnosti, koja će sa sobom nositi i brojne promjene. Stoga, potaknuti i novim prijedlogom zakona, ali i našim strateškim ciljevima, nastavljamo s transformacijom Komore”, zaključio je Burilović.

Izvor: HGK

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot