Tvrtke dužnici likvidirane i brisane iz registra, a grad ostao bez potraživanja teških 1,66 milijuna kuna

Autor: D.K.

Pomalo nezapaženo na zadnjoj sjednici Gradsko vijeće Požege je donijelo odluku o  otpisu potraživanja što je u skladu sa zakonskim propisima. Tako je odobren otpis potraživanja grada Požege prema pravnim osobama s osnove komunalne naknade, komunalnog doprinosa, najma javnih površina, spomeničke rente, naknade za uređenje voda u ukupnom iznosu od 1,66 milijuna kuna. Riječ je o dvanaest tvrtki koje su brisane iz registra od 2014. godine do sada jer su prošle stečaj pa su otišle u likvidaciju.

Najveći dio ovih potraživanja odnosi se na nekadašnju tvrtku Kamen ingrad koja je dugovala čak 1,5 milijun kuna, a po iznosu na drugom mjesto je nekadašnja tvrtka Ideal sa dugovanjem od 77,5 tisuća kuna! Među ovih 12 bivših dužnika je čaj pet bivših tvrtki one su ostale dužne u iznosima ispod tisuću kuna!

Uz dvije navedene tvrtke otpisana su potraživanja nekadašnjim tvrtkama Knjigovodstveno računalni centar doo, Mario usluge jdoo, Restoran Stari grad jdoo, No limit jdoo, Kučinić doo, Animo jdoo, AB-BA jdoo, KTC Prizma doo, Deni commerce doo i Pekarnica Euro-pek doo.

Zanimljivo je da su ova potraživanja imala dospijeće naplate od 2002. godine do danas. Stoga je upitno što su oni koji su to trebali raditi sve te godine poduzeli da se dugovanja naplate. Dakle gdje su opomene, ovrhe, pljenidba imovine i slični potezi s ciljem da gradska blagajna dobije taj novac. A dugovanja su protežu kroz više mandata.

Svakome je dobro znano da se za iznos od 1,6 milijuna kuna u gradu i prigradskim naseljima može mnogo toga sagraditi ili obnoviti.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88