Turizam na državnoj razini raste, a na lokalnoj pada

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Član Gradskog odbora SDP Požege Bruno Horvat na konferenciji za novinare osvrnuo se na ovogodišnje pokazatelje turističke sezone u našoj zemlji, te lokalnoj zajednici ustvrdivši da je turistička industrija danas prema broju dolazaka i rastu broja zaposlenih u turističkim djelatnostima na najvišim razinama u povijesti jer svakog dana stižu novi podaci koji ukazuju na rekordnu turističku sezonu.

-Ove godine investicije u turizam iznose oko pola milijarde eura, što je znatan porast u odnosu na 2014. i 2013., kada su iznosila 410 milijuna eura, odnosno 230 milijuna, a do kraja godine možemo očekivati financijske efekte koje će se približiti razini od osam milijardi eura –ističe Bruno Horvat dodajući da raste prihod od turizma i broj novozaposlenih radnika

Ministarstvo turizma pomoglo u dva velika projekta u Požeško Slavonskoj županiji,a to su „Požeška kuća“ u iznosu od 500 tisuća kuna (uređenje fasade,zamjena stolarija i krovište), te za „Kuću graševine“ od 172 tisuće koja će se koristiti za muzejski i muzeografski dio projekta.

-Vidljivo je i turističko buđenje kontinentalnih županija, ali od svih županija u RH najmanji broj turista je došao upravo u našu Požeško-slavonsku ukupno manje od 5 tisuća. Ovaj podatak je još strašniji kada znamo da je grad Požega koji je zapravo nositelj turizma u našoj županiji po kulturnoj i povijesnoj baštini daleko bogatiji od sredina koje nas okružuju. Također treba napomenuti da grad Požega ima i jedan poseban sklad povijesne i kulturne baštine te prirodne ljepote – nastavlja Horvat i dodaje da smo i u ostvarenim noćenjima najlošiji u RH gdje je ova županija ostvarila pad noćenja za otprilike 7°% u odnosu na godinu prije gledajući prvih 6 mjeseci ove godine iz čega moramo reći da imamo lošu turističku ponudu odnosno sadržaje i programe koje priređuju gradska i županijska turistička zajednica.

On se konkretno dotakao nekih primjera.

-Od nekad uglednih manifestacija „Kestenijade“ uz koju je išla i „Bučijada“, te „Martinja“ sklepana je jedna nova „manifestacija“ pod nazivom „Okusi jeseni u Požegi „ gdje se je napravio svojevrstan „šmarn“. Uz dječju manifestaciju postaviti prodaju vina i koječega drugog sadržajno i koncepcijski doista nema veze ništa s ničim- kaže Horvat i tvrdi kako je i važno da ništa ne bude kao prije pa makar to bilo itekako loše.

Pohvalio je vrijednu akciju jedne medijske kuće koja organizira značajan dio te i sličnih manifestacija tijekom godine, no daje si za pravo zaključiti kako to Turistička zajednica i Grad Požega niti znaju, niti mogu organizirati.

-Najbolji primjer kako dočekujemo naše goste jesu svjetleći turistički panoi na kojima su tako ispucane karte Požege da se doista na njima ne može pronaći niti jedna ulica – naglasio je na kraju Bruno Horvat.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot