Turistički požeški forum na temu novih turističkih potencijala /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Drugu godinu za redom održan je u organizaciji Turističke zajednice grada Požege Turistički forum na temu novih turističkih potencijala. Na forumu se okupio već broj onih koji su željeli čuti nešto novo vezano za turističku ponudu u gradu Požegi, a bila je prigoda i čuti korisne informacije kako iskorisiti vlastite pojedinačne potencijale.

– Kako bi se u gradu Požegi razvijao turizam i kako bi došli do povećanja broja noćenja i broja gostiju grad je morao na sebe preuzeti određene obveze te riješiti infrastrukturu koja je preduvjet za poboljšanje stanja u turizmu. Uz Požešku kuću kao projekt grada Požege, uz uređenje određenih prostora poput povijesne jezgre koja je jednostavno mrtvi kapital ako se ne proširimo sa sadržajima na taj dio grada. Vrlo je važno povećanje smještajnih kapaciteta, a grad je u toj priči lokomotiva koja može sve povući, ali naravno naslanjamo se na restorane, hotele, privatne aktivnosti i udruge koje imaju značajnu ulogu i mogu potaknuti stvari naprijed posebice u okviru naše vizije grada okusa i mirisa – kroz sva četiri godišnja doba – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović pozdravljajući sve nazočne na forumu.

Predstavljen je novi spot grada Požege pod nazivom „Bike and Wine Požega“ kojega je osmislila novootvorena turistička agencije Luks Bike Adventures na čelu s Marijom i Igorom Marač. Svoj program nazvan „Doživi Požegu kroz godinu“ predstavila je i turistička agencija Green Gate Travel, dok je posebnost ovoga Foruma bilo predstavljanje modela Home Exchange kojega je prezentirala Rujana Lukač, predstavnica Adriatic regije koja je putem tog koncepta proputovala cijeli svijet.

Cilj foruma bio je pokazati reputaciju koju stvaramo s novim i razrađenim motivima dolazaka, različitim programima za izlete, s višednevnim turama i dodatnim uslugama te brojnim događajima, manifestacijama i festivalima koje je naša destinacija spremna ponuditi gostima. Na kraju je održan panel “Kako iskoristiti potencijale destinacije” kako bi čule ideje i inicijative o boljem korištenju potencijala koje imamo za razvoj turizma.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot