Trovanje u pakračkoj bolnici ili se radi o nečemu drugom?

Autor: DK

Bolnica Pakrac 3 (Medium)PAKRAC – Protekloga se vikenda zainteresirala javnost zbog čudnih zbivanja u pakračkoj bolnici zbog neobjašnjivih i sumnjivih bolova i mučnina kod dviju medicinskih sestara na internom odjelu te bolnice, od kojih je jedna kako neslužbeno doznajemo pripravnica.

U subotu su, navodno, pri kraju smjene medicinsku pomoć medicinske sestre, jer im je netko u cappuccino kojeg su konzumirale stavio nekakav lijek za pojačano izlučivanje mokraće zbog čega su imale određenih tegoba što to kod njih nije uobičajeno. O svemu tome informaciju smo dobili i od Krunoslav Kelemen, zamjenik sanacijskog upravitelja požeške bolnice u čijem sastavu djeluje pakračka bolnica.

Krunoslav Kelemen, zamjenik sanacijskog upravitelja

Krunoslav Kelemen, zamjenik sanacijskog upravitelja

– Točno je da su naše dvije medicinske sestre imale određenih zdravstvenih problema za što sam dobio informaciju dok sam bio kod kuće. Bila je dosta sumnjiva situacija pa smo o svemu obavijestili policiju koja je se uključila u cijeli taj slučaj, došli su koliko imam informacija krim policajci iz Pakraca a kasnije i iz Požege. Obavili su sa zaposlenicama razgovore koje inače rade na internom odjelu – rekao nam je Krunoslav Kelemen.

Pojavljuju se određene pretpostavke da se radi o sredstvu Fursemid koji se najvjerojatnije našao u cappuccinu koji je tim medicinskim sestrama to netko podmetnuo. Fursemid koliko smo uspjeli doznati potiče pojačano izlučivanje mokraće što u organizmu izaziva nedostatak kalija a baš su takvi simptomi bili kod tih sredstava. Jedna od sestara, kako doznajemo kasnije posjetila Dom zdravlja u Daruvaru gdje su joj dali tablete koje nadoknađuju nagli gubitak kalija.

Kako neslužbeno doznajemo djelatnici krim policije koji su pronašli i izuzeli sporan cappuccino koji su sestre pile što bi trebalo pomoći pri utvrđivanju stvrnih činjenica tog događaja. Radi li se tu o nekom podmetanju ili neozbiljnoj šali teško je za pretpostaviti samo ovakva situacija nije dobra jer su i bez toga, kako doznajemo, dosta narušeni međuljudski odnosi među zaposlenicima u bolnici u kojoj je od 260 ukupno zaposlenih zaposleno 111 medicinskih sestara.

– Nije mi poznato da li je još tko pio sporan cappuccino. Sve me ovo začudilo jer ako je bila šala onda nije uopće ispalo smiješno – naglašava Kelemen.

Policijska uprava požeško-slavonske, kako doznajemo ima određena saznanja o događajima u bolnici za koja ne može reći radi li se o trovanju ili nečemu drugom. Provode se policijski izvide a ukoliko se utvrde elementi kaznenog djela ili prekršaja javnost će o svemu biti obaviještena.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića