Trojica lovaca dobila nekoliko udaraca štapom po stražnjici jer je to običaj kada prvi put odstrijele jednu vrstu divljači

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/BRESTOVAC – Lovačko društvo „Sokolovac“ iz Požege organiziralo je u svom ravničarskom lovištu Požega 1 na predjelu oko sela Krivaj prvi gostinjski lov na prepelice koji je okupio tridesetak lovaca toga i susjednih društava „Šijak“ iz Požege, „Papuk“ iz Biškupaca, „Lapjak“ iz Velike, „Psunj“ iz Orljavca i „Šljuka“ iz Brestovca, kao i lovaca iz drugih krajeva.

Odstrijelili su tridesetak prepelica, a nakon povratka iz lova odali su počast divljači. Lovci „Sokolovca“ najavljuju da će gostinjski lov na njih biti tradicionalan i slijedećih godina.

-Ni jedno društvo u Požeško-slavonskoj županiji ne organizira lov na tu sitnu divljač, a uz odstrel prepelica cilj nam je razvijanje suradnje i druženje lovaca ovdašnjih društava- kaže nam Vili Šostar, predsjednik „Sokolovca“.

Među lovcima trojica su ovom prigodom po prvi puta odstrijelili prepelicu pa je stari lovački običaj da odlukom suca za njih bude upriličeno „lovačko krštenje“. Tako su lovci požeškog kraja  Dario Horvat  i Zvonko Jozić, te Željko Blašković iz Ogulina dobili nekoliko vrućih udaraca štapom po stražnjici, a morali su i iskusiti nekoliko mokrih kazni što znači da su na iskap popili po nekoliko čaša ovdašnjeg vina.

Uz ove zanimljivosti, te lovačke specijalitete kao što su čobanac od divljači i kotlovina od divlje svinje druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati.

/Foto: D.Mirković /

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: