Tridesetak izletnika iz požeškog kraja uz Dan žena pohodilo Sarajevo

Autor: Jelenko Topić

Tradicija prigodnih izleta nastavljena je ovih dana pohodom tridesetak požeških izletnika, ponajviše žena, u Sarajevo, glavni grad susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Na dvodnevni put povodom Međunarodnog dana žena išli su autobusom tvrtke Inter iz Srednjeg Sela vlasnika Zlatka Mijokovića, a put ih je vodio preko Slavonskog Broda, Doboja i Zenice.

Izletnici su bili smješteni u sarajevskom hotelu Hills gdje je za ove izletnike, zajedno sa drugima iz Šibenika i Osijeka, priređena zabavna večer sa nastupom glazbenog sastava živo.

Tijekom boravka u Sarajevu turistički vodič poveo ih je razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti grada među kojima je poznata Baš čaršija, spomenici Papi Ivanu Pavlu II i Josipu Brozu Titu, mjesto gdje je atentator Gavrilo Princip ustrijelio austrougarskog prijestonasljednika Franca Ferdinanda što je bilo povod Prvog svjetskog rata i druge.

Dakako neizbježni su bili i poznati specijaliteti bosanske kuhinje kao što su ćevapi, različite vrste pita i slastica itd.   

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88