Tridesetak berača u kratkom roku pobralo 300 panjeva vinove loze Mirka Zoretića

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Vrijeme je berbe grožđa pa se tako gotovo 30 berača okupilo kod obiteljske kuće Mirka Zoretića na požeškom predjelu Salaš ispod brda Sokolovac gdje on ima vinograd sa 300 panjeva loze.

-Najviše je tu virnica, a sorta rajnski rizling je najzastupljenija – priča nam umirovljeni šumar Mirko Zoretić, koji je cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim šumama. Poznat je i kao lovac u požeškom lovačkom društvu „Jelen“, kao veseljak i društven čovjek koji rado zalazi u društva i među ljude, te često pohodi fešte i zabave kao što su Lička večer i slične.

Zoretić ove  godine očekuje urod od kojega će imati 850 litara kvalitetnog rajnskog rizlinga, a to koristi za potrebe svoga domaćinstva, te rođaka  i prijatelja.

Ovaj vinograd oni su pobrali za nekoliko sati, a tu su se našli njegovi brojni prijatelji i rodbina, kao i susjedi među kojima je gradski vijećnik Miro Rašić.

-Ja i moja obitelj ne držimo kirvaj pa nam je berba povod za okupljanje i druženje uz domaće specijalitete i naravno vino- kaže nam Mirko koji je za ovu prigodu zajedno sa suprugom i drugim članovima obitelji spravljao meso divljači sa krumpirom, te druge sadržaje ispod peke.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: