Tribina; „Mladi + Obrazovani + Mobilni = Zapošljivi!

Autor: DK

Tribina - obraćanje ravnateljice Obrtničke škole prof. Ive ŠnajderPOŽEGA – Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Požega organizirao je tribinu na temu „Mladi + Obrazovani + Mobilni = Zapošljivi!“. Tribina je održana 14.ožujka 2014. godine u Obrtničkoj školi Požega u sklopu 9. Kupa ugostitelja Sv. Grgur., a nazočili su joj učenici završnih razreda Obrtničke škole, smjera kuhar i konobar, te učenici završnog razreda Poljoprivredno – prehrambene škole, smjera agroturistički tehničar.

Tribina

Tribina je dio projekta „Moje irsko iskustvo“ financiranog iz Europske unije putem Agencije za mobilnost i programe EU, a u okviru Programa za cjeloživotno učenje, Leonardo da Vinci. U projektu je sudjelovalo 9 mladih nezaposlenih kuhara, konobara i hotelijersko – turističkih tehničara koji su imali priliku odraditi stručnu praksu u glavnom gradu Irske, Dublinu. Voditeljica projekta, Martina Keller, okupljenima je prezentirala projekt, dok su sudionici projekta govorili o svojim pozitivnim iskustvima. Osvrnuli su se na samu organizaciju putovanja, smještaj u irskim obiteljima, izlete na kojima su bili, te na stečena znanja i vještine, kao i na irski pristup radu. Ovo je bila prilika da učenici koji bi željeli sudjelovati u sličnim projektima mobilnosti dobiju odgovore na sva pitanja koji ih zanimaju te da razmijene iskustva.

Sudionici projekta

Cilj tribine bio je informirati i motivirati učenike Poljoprivredno-prehrambene i Obrtničke škole na sudjelovanje u projektima mobilnosti budući da im oni nude priliku nadograditi stečena profesionalna znanja i vještine, usavršiti strani jezik, razviti komunikacijske i prezentacijske vještine što će u konačnici voditi rastu njihova samopouzdanja,  motiviranosti i većoj konkurentnosti na tržištu rada.  

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »