Tribina; „Mladi + Obrazovani + Mobilni = Zapošljivi!

Autor: D.K.

Tribina - obraćanje ravnateljice Obrtničke škole prof. Ive ŠnajderPOŽEGA – Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Požega organizirao je tribinu na temu „Mladi + Obrazovani + Mobilni = Zapošljivi!“. Tribina je održana 14.ožujka 2014. godine u Obrtničkoj školi Požega u sklopu 9. Kupa ugostitelja Sv. Grgur., a nazočili su joj učenici završnih razreda Obrtničke škole, smjera kuhar i konobar, te učenici završnog razreda Poljoprivredno – prehrambene škole, smjera agroturistički tehničar.

Tribina

Tribina je dio projekta „Moje irsko iskustvo“ financiranog iz Europske unije putem Agencije za mobilnost i programe EU, a u okviru Programa za cjeloživotno učenje, Leonardo da Vinci. U projektu je sudjelovalo 9 mladih nezaposlenih kuhara, konobara i hotelijersko – turističkih tehničara koji su imali priliku odraditi stručnu praksu u glavnom gradu Irske, Dublinu. Voditeljica projekta, Martina Keller, okupljenima je prezentirala projekt, dok su sudionici projekta govorili o svojim pozitivnim iskustvima. Osvrnuli su se na samu organizaciju putovanja, smještaj u irskim obiteljima, izlete na kojima su bili, te na stečena znanja i vještine, kao i na irski pristup radu. Ovo je bila prilika da učenici koji bi željeli sudjelovati u sličnim projektima mobilnosti dobiju odgovore na sva pitanja koji ih zanimaju te da razmijene iskustva.

Sudionici projekta

Cilj tribine bio je informirati i motivirati učenike Poljoprivredno-prehrambene i Obrtničke škole na sudjelovanje u projektima mobilnosti budući da im oni nude priliku nadograditi stečena profesionalna znanja i vještine, usavršiti strani jezik, razviti komunikacijske i prezentacijske vještine što će u konačnici voditi rastu njihova samopouzdanja,  motiviranosti i većoj konkurentnosti na tržištu rada.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot