Tri vatrogasca primila veteranske spomenice

IMG_8867ZAKORENJE – Kao i ranijih godina Dobrovoljno vastrogasno društvo Zakorenje održalo je prvo među vastrogascima Požeško-slavonske županije svoju redovnu i to 63. godišnju skupštinu  kojoj su nazočeli čelnici vatrogasnih zajednica županije i Požeštine Željko Petrović i Zvonko Jurić, zatim načelnik i zamjenik, te predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Zdravko Mandić, Jozo Buće i Tomo Vrhovac, predstavnici bratskih DVD-a Bribir i Rešetari, kao i niz okolnih društava.

Izvještaj o radu upravnog odbora podnio je potpredsjednik Denis Valešić istakavši niz aktivnosti na uređenje Vatrogasnog doma, nabavi opreme, kao i suradnju sa područnim školama u Zakorenju i Ivandolu, te mjesnim odborima i udrugama toga kraja.

DVD Zakorenje danas ima 136 članova od kojih je 8 izvršujućih, 19 operativnih, te 29 djece i mladeži. Tajnik društva Matej Lončarević govorio je o radu s mladeži, te aktivnostima zapovjedništva, a predsjednik  Slavko Lončarević najavio je plan za ovu i iduću godinu u kojemu se predviđa nabava kombi vozila, daljnje uređenje prostora, te organizacija 4. vatrogasnog kupa.

Na kraju skupštine diplome i veteranske spomenice Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije primjili su Milan Kukuruzović, Zlatan Kukuruzović i Zvonko Gagić, dok je Matej Lončarević za poseban doprinos zaštiti od požara primio srebrnu vatrogasnu medalju.

Foto: A.P.

0 Comment