Tri neprimjetne kamere vrebaju vozače na državnim cestama u Pleternici, Brestovcu i Eminovcima /FOTO/

Proteklih dana Mnistarstvo unutarnjih poslova postavilo je fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica. Ukupno je predviđeno postavljanje 122 kućišta, u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera.

Ovih dana na području Požeško-slavonske županije  fiksne kamere su postavljene  u Brestovcu (Požeška ulica 80) na cesti Požega-Brestovac, u Eminovcima (Vukovarska ulica 97) na prometnici prema Osijeku, te na državnoj cesti Požega-Pleternica u Pleternici (Ulica bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 129). Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju. Ovaj “kontingent” fiksnih kamera za nadzor brzine bit će raspoređen na 17 policijskih uprava.

Nove su kamere zaobišle jedino prometnice na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, ali ondje su postavljene još prije.

Iako su fiksni uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nevezanja sigurnosnim pojasom.

0 Comment