Trg sv Terezije na ponos Požežanima: Dođite na otvorenje 14.listopada u 17 sati

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Rekonstrukcija i uređenje Trga sv. Terezije Avilske na kojem su radovi počeli u travnju ove godine u završnoj je fazi. Svečano otvorenje bit će u petak 14.listopada u 17 sati koje su najavili požeški gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

Svetkovina zaštitnice Požege, a samim time i Katedrale kao požeške Stolne Crkve biti će znakovitija zbog sveobuhvatnih radova koji su izvedeni čime se dobiva sasvim drugačija slika u tom dijelu užeg centra grada.

Vrijednost radova uređenja trga je nešto više od osam milijuna kuna koji je jedan od tri kapitalna projekata koje grad Požega ima u planu realizirati.

-Nakon uređenja Gradskog bazena došao je do kraja još jedan projekt, a to je uređenje Trga sv. Terezije Avilske. Ispred Gradskog vijeća pozivam sve stanovnike Požeštine da dođu na otvorenje te da taj prostor koji je namijenjen okupljanju u narednim godinama i koriste. Taj prostor, ta katedralna krinolina, imala je za cilj upravo okupljanje, ali uprkos svim nastojanjima ostajao je kao drugi trg, u odnosu na središnji. Međutim, otvorenjem današnjeg vizualnog identiteta ovaj prostor postaje jednako važan, a ono što nam je i cilj, kao dio ukupnog projekta izgleda  Požege, upravo je i slijedeći korak, uređenje središnjeg trga čime bi Požega, kao barokna ljepotica dobila jedan novi izgled – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

O samoj potrebi uređenja Trga sv. Terezije Avilske nešto više je rekao požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je istako kako se novouređenim trgom ispred katedrale spaja požeška povijest.

-Trebalo je 11 godina od idejnog rješenja od obnove Trga sv. Terezije Avilske. S ovim trgom spajamo požešku povijest i viziju budućnosti i planova razvoja grada. Ovaj projekt je pokretač, a i ostali koji dolaze nakon njega, pokazat će kako se u Požegi može napraviti jedan pomak odgovornim pristupom i razumnim i kvalitetnim odlukama na Gradskom vijeću gdje se rješavaju brojni problemi koje smo naslijedili – rekao je gradonačelnik Neferović i uputio poziv svim sugrađankama i sugrađanima da u petak,  14.listopada u 17 sati,  budu svjedoci svečanom trenutku i sudionici velikog događaja jer taj trg je za sve nas i naš grad.

-Trg sv. Terezije Avilske je značajan i uz jednu viziju razvoja Požege na turstičkom planu s Požeškom kućom koju ćemo nastojati završiti u proljeće iduće godine te s uređenjem Starog grada i pozicioniranjem Požege na turističkoj karti Hrvatske – zaključio je gradonačelnik Neferović dodavši kako će se vrlo uskoro stvoriti preduvjeti i za uređenje središnjeg Trga sv. Trojstva bez parkirališta.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: