Trg sv Terezije na ponos Požežanima: Dođite na otvorenje 14.listopada u 17 sati

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Rekonstrukcija i uređenje Trga sv. Terezije Avilske na kojem su radovi počeli u travnju ove godine u završnoj je fazi. Svečano otvorenje bit će u petak 14.listopada u 17 sati koje su najavili požeški gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

Svetkovina zaštitnice Požege, a samim time i Katedrale kao požeške Stolne Crkve biti će znakovitija zbog sveobuhvatnih radova koji su izvedeni čime se dobiva sasvim drugačija slika u tom dijelu užeg centra grada.

Vrijednost radova uređenja trga je nešto više od osam milijuna kuna koji je jedan od tri kapitalna projekata koje grad Požega ima u planu realizirati.

-Nakon uređenja Gradskog bazena došao je do kraja još jedan projekt, a to je uređenje Trga sv. Terezije Avilske. Ispred Gradskog vijeća pozivam sve stanovnike Požeštine da dođu na otvorenje te da taj prostor koji je namijenjen okupljanju u narednim godinama i koriste. Taj prostor, ta katedralna krinolina, imala je za cilj upravo okupljanje, ali uprkos svim nastojanjima ostajao je kao drugi trg, u odnosu na središnji. Međutim, otvorenjem današnjeg vizualnog identiteta ovaj prostor postaje jednako važan, a ono što nam je i cilj, kao dio ukupnog projekta izgleda  Požege, upravo je i slijedeći korak, uređenje središnjeg trga čime bi Požega, kao barokna ljepotica dobila jedan novi izgled – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

O samoj potrebi uređenja Trga sv. Terezije Avilske nešto više je rekao požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je istako kako se novouređenim trgom ispred katedrale spaja požeška povijest.

-Trebalo je 11 godina od idejnog rješenja od obnove Trga sv. Terezije Avilske. S ovim trgom spajamo požešku povijest i viziju budućnosti i planova razvoja grada. Ovaj projekt je pokretač, a i ostali koji dolaze nakon njega, pokazat će kako se u Požegi može napraviti jedan pomak odgovornim pristupom i razumnim i kvalitetnim odlukama na Gradskom vijeću gdje se rješavaju brojni problemi koje smo naslijedili – rekao je gradonačelnik Neferović i uputio poziv svim sugrađankama i sugrađanima da u petak,  14.listopada u 17 sati,  budu svjedoci svečanom trenutku i sudionici velikog događaja jer taj trg je za sve nas i naš grad.

-Trg sv. Terezije Avilske je značajan i uz jednu viziju razvoja Požege na turstičkom planu s Požeškom kućom koju ćemo nastojati završiti u proljeće iduće godine te s uređenjem Starog grada i pozicioniranjem Požege na turističkoj karti Hrvatske – zaključio je gradonačelnik Neferović dodavši kako će se vrlo uskoro stvoriti preduvjeti i za uređenje središnjeg Trga sv. Trojstva bez parkirališta.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot