Trenkovi panduri u 2016. odradili 50-ak manifestacija, a uoči Božića podržali akciju za liječenje malene Leonore

Autor: DK

POŽEGA – Vrijedni članovi požeške Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ okupili su se na tradicionalnom božićnom domjenku kako bi zajedničkim druženjem proslavili još jednu uspješnu godinu djelovanja. Svojim dolaskom počastio ih je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji svesrdno podupire njihov hvalevrijedan rad i predstavljanje grada Požege u najljepšem svjetlu kako u Hrvatskoj tako i inozemstvu.  

Povijesna postrojba „Trenkovi panduri“ koja ovu godinu obilježava devetu godinu rada ima 15 aktivnih članova koji u povijesnim odorama pronose slavu svoga grada i podsjećaju na bogatu povijest svog kraja. 

– U ovoj godini brojimo 46 raznih manifestacija i aktivnosti u kojima smo sudjelovali, od državnog vrha do manifestacija na području grada Požege. U ovih devet godina možemo se pohvaliti da imamo 468 raznih aktivnosti, od toga 21 izvan Republike Hrvatske. Ove godine smo po drugi puta organizirali našu manifestaciju „Aurea fest povijesnih postrojbi“ koja je dobila zeleno svijetlo i pozitivno je ocijenjena. Sljedeće godine planiramo još puno više, a vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti – rekao je u pozdravnom govoru Vladimir Potnar, predsjednik požeških Trenkovih pandura koji se nesebično zalaže za boljitak postrojbe kojoj je na čelu. 

Brojne se riječi pohvala mogu izreći Trenkovim pandurima koje nije štedio niti požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je obećao i nadalje pomoć grada Požege kako bi ta povijesna postrojba i dalje bila aktivna i pronosila slavnu povijest svog kraja. 

– Imamo jedan korektan, kvalitetan i transparentan odnos koji se najviše iščitava iz svih aktivnosti koje udruga provodi u okviru svojega programa. Aktivnosti koje ste do sada odradili i vaši planovi su u jednom dijelu usko povezani s onim što Grad Požega u turističkom smislu želi ostaviti. Smatram da ćete kao udruga biti nositelji razvoja turizma u gradu jer uređenjem Požeške kuće i sobe baruna Trenka vi postajte živi nastavak te priče. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i sve najbolje za nadolazeće blagdane – rekao je gradonačelnik Neferović.

Svi članovi požeške Povijesne postrojbe Trenkovi panduri petu godina uključuju se u akciju „ Djeci za veseli Božić“ kojom isključivo vlastitim sredstvima razvesele djecu jedne požeške obitelji koja je u potrebi. Ove godine članovi udruge su skupili tisuću kuna koja su financijska sredstva namijenili liječenju sedmomjesečne djevojčice Leonore Puščenik koja boluje od rijetke metaboličke bolesti i koja se liječi na KBC „Rebro“ za koju je bio organiziran humanitarni koncert u požeškoj Glazbenoj školi. 

Komentiraj: