Treking utrka na Papuku

Autor: Požega.EU

papuk_treking 2KUTJEVO  / ORAHOVICA – U subotu, 06.09., održava se treking utrka pod nazivom ″Papuk treking 2014.″. Ova utrka se održava kao 4.izdanje, 7.kola Treking lige 2014., a sudionici utrke proći će kroz nekoliko mjesta Parka prirode Papuk. Registracije za sve kategorije održat će se restoranu Jezero u Duzluku, u subotu od 07 do 8.30, dok je start za ultra kategoriju u 9 sati na istom mjestu. Polazak planinarske kategorije za Kutjevo je u 9 sati, a start je predviđen ispred vinarije Krauthaker u 10 sati. Start jogging kategorije je u 10 sati ispred restorana Jezero. Za 18 sati je predviđeno proglašenje pobjednika, a trekersko druženje kreće od 20 sati u restoranu Jezero.

Utrka se održava u tri kategorije, ultra, planinarska i jogging i sve kategorije imaju treking koncept što znači da će zemljovid i trasa biti poznati i objavljeni na dan utrke, a staza nije označena službenim  vrpcama/trakama, već će se koristiti postojeći markirani i nemarkirani putevi na temelju zemljovida i pisanih uputa. Također sve točke moraju se obilaziti numeričkim redoslijedom.

Važno je napomenuti da će organizator pregledavati opremu prije starta utrke i svima koji neće imati potrebnu opremu neće biti dozvoljeno da startaju. Obavezna oprema sadrži: set prve pomoći (zavoj, gaza, flasteri, sredstvo za dezinfekciju), mobitel (sa napunjenim baterijama i brojem kojije napisan u prijavnici), evidencijski karton, upute za utrku, zemljovid, čelnu lampu sa rezervnim baterijama, astro-foliju, topliju odjeću sukladno vremenu (ukoliko to organizator zatraži): kapa, rukavice, jakna.

Više o konceptima utrka Treking lige možete pronaći na http://www.adventurerace.hr/download/Pravilnik_Treking_liga_2013.doc, a organizator se može kontaktirati na baraber.extreme.team@gmail.com ili broj mobitela +385(0)98635193 (Angel)

Više iz kategorije