Treći kup općine Brestovac kao natjecanje mjesnih odbora proširuje se na više sportova, ali i na kuhanje čobanca!

Autor: DK

Mjesni odbor sela Pavlovci i tamošnji Nogometni klub „Mladost“ bit će na njihovom igralištu 11. kolovoza domaćin trećeg Kupa općine Brestovac koji je zapravo svojevrsno natjecanje mjesnih odbora toga kraja. Pokrovitelji su Požeško-slavonska županija i općina Brestovac.

-Do sada smo imali samo natjecanja u nogometu, a od ove godine smo ih proširili još na druge sportove – kaže nam Jozo Ilić, predsjednik Mjesnog odbora i kluba u Pavlovcima.

Toga dana od 9 sati održat će se sportski susreti ekipa mjesnih odbora brestovačkog kraja u malom nogometu, kartanju bele, te potezanju užeta  i to za muške dok dogodine planiraju uvesti i natjecanje žena u pikadu.

Uz to imaju i natjecanje u gastronomiji jer će majstori kuhinje iz tih sela na otvorenom prostoru kuhati čobanac što će dodatno doprinijeti zanimljivosti Kupa općine Brestovac za ovu godinu. Očekuje se da se u taj dio uključe lovci brestovačkog kraja koji obiluje bogatstvom divljači čije se meso koristi za spravljanje ove delicije.

Očekuje se sudjelovanje ekipa iz 18 mjesnih odbora, a za pobjednike u svim natjecateljskim kategorijama pripremljeni su pehari i druge nagrade.

Foto: Arhiva

Više iz kategorije