Treća zbirka pjesama Marije Iličić

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Pjesnikinja Marija Iličić iz Radovanaca objavila je u vlastitoj nakladi treću zbirku svojih pjesama pod nazivom „Ja volim Slavoniju“. Na gotovo 300 stranica objavljene su njene brojne pjesme smještene u pet poglavlja, a prevladava zavičajna tematika, te ljubavna, kao što je to slučaj i u ranije objavljenim zbirkama „Prema brdu blaženstva“ (2008.) i „Zrno kljubavi“ objavljena godinu kasnije.

Sudionike predstavljanja pozdravili su Mato Mikić, predstavnik Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije, načelnik općine velika Vlado Boban i saborski zastupnik Zdravko Ronko, a knjigu je predstavila njena urednica Ivana Solić.

Umirovljenička skupina „Naša mala družina“ iz Velike izvela je igrokaz „Divan“, a stihove iz svih poglavlja ove knjiga čitali su pjesnici članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ i to Irena Ivetić, Ana Neferović, Danica Rončević, Mira Šulc, Kata Tutić, Ivan Abibović i Željka Rezo, te ravnatelj Gradske knjižnice Pleternica Franjo Novak i pleternički pjesnik i vinar Marinko Markota darujući pritom autoricu zbirke Mariju Iličić prigodnim poklonima.

U sadržajnom programu nastupili su još Crkveni zbor župe sv. Augustina iz Velike, tamburaški sastav „Sanjari“ iz Kutjeva, te mješovita pjevačka skupina „Ledena berba“ i glazbeni sastav Matice umirovljenika općine Velika izvodeći vlastite pjesme koje je napisao i uglazbio njihov umjetnički voditelj Konrad Katić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: