Treća zbirka pjesama Marije Iličić

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Pjesnikinja Marija Iličić iz Radovanaca objavila je u vlastitoj nakladi treću zbirku svojih pjesama pod nazivom „Ja volim Slavoniju“. Na gotovo 300 stranica objavljene su njene brojne pjesme smještene u pet poglavlja, a prevladava zavičajna tematika, te ljubavna, kao što je to slučaj i u ranije objavljenim zbirkama „Prema brdu blaženstva“ (2008.) i „Zrno kljubavi“ objavljena godinu kasnije.

Sudionike predstavljanja pozdravili su Mato Mikić, predstavnik Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije, načelnik općine velika Vlado Boban i saborski zastupnik Zdravko Ronko, a knjigu je predstavila njena urednica Ivana Solić.

Umirovljenička skupina „Naša mala družina“ iz Velike izvela je igrokaz „Divan“, a stihove iz svih poglavlja ove knjiga čitali su pjesnici članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić“ i to Irena Ivetić, Ana Neferović, Danica Rončević, Mira Šulc, Kata Tutić, Ivan Abibović i Željka Rezo, te ravnatelj Gradske knjižnice Pleternica Franjo Novak i pleternički pjesnik i vinar Marinko Markota darujući pritom autoricu zbirke Mariju Iličić prigodnim poklonima.

U sadržajnom programu nastupili su još Crkveni zbor župe sv. Augustina iz Velike, tamburaški sastav „Sanjari“ iz Kutjeva, te mješovita pjevačka skupina „Ledena berba“ i glazbeni sastav Matice umirovljenika općine Velika izvodeći vlastite pjesme koje je napisao i uglazbio njihov umjetnički voditelj Konrad Katić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot