Treba preferitari Davora Vlaovića HSS-ov kandidat za zastupnika u Hrvatskom saboru

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na redovitoj Izvještajnoj skupštini HSS-a za Požeško-slavonku-županiju, predsjednik te organizacije Željko Jakopović podnio je izvješće za proteklo razdoblje na kojoj je među predstavnicima gradskih i općinskih organizacije bio nazočan i kandidat ispred HSS za parlamentarne izbore, Davor Vlaović, koji je 10. na listi Domoljubne koalicije.

Davor Vlaović

– Moram istaknuti da smo sukladno svojim mogućnostima promovirali stranku i radili na oživljavanju, dobili smo pedesetak novih članova tijekom godine. Naši članovi i simpatizeri, njih 150 išlo je na hodočašće u Mariju Bistricu, organizacija žena Hrvatsko srce išla je na sajam cvijeća u Zagreb, a popratili smo i sve lokalne manifestacije. Najveći naš dobitak ove godine su ponovljeni izbori u Čaglinu gdje smo dobili ponovno 3 općinska vijećnika i zamjenika načelnika kojega nismo prije imali. Osim izvješća razgovarat ćemo i predstaviti svog kandidata, čovjeka koji je također zamjenik župana u Brodsko-posavskoj županiji i ima kvalitete. Još uvijek smo u poziciji teškog skidanja stigme s HSS-a kao trgovačke stranke, i uz novo predsjedništvo to ćemo pokazati i na ovim izborima uz pomoć preferencijalnog glasovanja – istakao je Jakopović, te dodao da oni ljudi koji budu izabrani ispred HSS-a u Sabor RH zastupaju interese i stavove HSS-a, a da u danom trenutku mogu i reći da u nećemo neće sudjelovati ako se to krši sa stavovima HSS-a.

HSS očekuje da će s preferencijalnim glasovima koje će dati HSS-ovci za svoje kandidate dobiti svoje predstavnike u Sabor RH. Većim angažiranjem i boljim motiviranjem HSS može i mora odlučivati o svojoj sudbini.

HSS na području Požeško-slavonske županije ima svoje organizacije u svih 5 općina i 5 gradova. Nakon određenih slabosti HSS se oporavlja i vraća broj članova, te bi im svakako bilo potrebno dobiti nekoliko saborskih mandata.

Više iz kategorije