Pomoć trebaju i “subjekti” u Požeško-slavonskoj županiji pogođeni poplavama

Autor: D.K.

Neferović i TomaševićPOŽEGA -Danas je održana koordinacija gradonačelnika i načelnika općina Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem na kojoj su razgovarali o brojnim temama vezanim za gradove i općine kao i predstojećim planiranim manifestacijama o  kojima su gradonačelnici odnosno načelnici općina iznijeli što predstoji i na koji se način treba pripremiti.

Jedna od bitnijih tema bilo je konačno izvješće o štetama koje su nastale u poplavama koje su na kraju dvostruko veće od prvih procjena i iznose više od 115 milijuna kuna. Sva će dokumentacija biti proslijeđena ministarstvima od kojih se očekuje pomoć kako za građane tako i za poslovne subjekte koji su pretrpjeli velike štete.

-Očekujemo od Vlade Republike Hrvatske da će naći modela da i našoj županiji doznači sredstva za pomoć građanima. Pored toga sam bio  nekoliko ministarstava tražeći potporu za našu županiju. Bili smo izostavljeni iz otpore iako smo prvi nastradali u poplavama – istaknuo je župan Tomašević i nastavio da je poslao dopis u kojem je tražio da se oslobode plaćanja privrednici po modelu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije za koje nje područje Vlada RH donijela odluku u tom pravcu što sam zatražio da se primjeni i za naše područje.

Vezano uz traženo župan Tomašević je dobio od Ministarstva financija odgovor u kojem su ga obavijestili da će sa ostalim ministarstvima zahtjev razmotriti i dati potporu.

Županija će se uključiti u pomoć poplavljenim područjima sa 250 tisuća kuna a pokušat će i na rebalansu proračuna iznaći i dodatne mogućnosti kako bi se pomoglo svima koji su potrebi.

Na koordinaciji se razgovaralo i o Državnom natjecanju u oranju kojemu je Požeško-slavonska županija ove godine domaćin kao i trećeg za redom takmičenja orača sa konjima.

-Smatramo da je to jedna velika kulturna manifestacija lagano zaboravljena ali sa udrugama uzgajivača konja mi to želimo vratiti na mjesto kojemu to pripada, kulturi i tradiciji naše županije – rekao je župan Tomašević.

Što se tiče sedmodnevnog festivala Aurea fest 2014. direktor Veljko Škorvaga je upoznao župana, gradonačelnike i načelnike općina sa programom što se očekuje, kako je najavljeno, da će se i javnost preko medija bolje upoznati ovih dana kada se planira sazvati konferencija za novinare.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot