Treba biti spreman na oživljavanje gospodarstva

Autor: Požega Portal

blankPOŽEGA –  Danas je Požega bila domaćinom HDZ-ova Odbora za lokalnu i područnu samoupravu na kojem su bili nazočni HDZ-ovi župani, gradonačelnici i načelnici iz cijele Hrvatske. Kao visoki gosti među njima su bili i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske te kao domaćini župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

Tema sastanka bila je novi prijedlog zakonskih rješenja kojim se, prema stavu HDZ-a, ugrožavaju zajamčena prava jedinica lokalne samouprave, posebice samostalnost u obavljanju lokalnih poslova, ostvarivanje i slobodno raspolaganje vlastitim prihodima te samostalno uređivanje unutarnjeg ustroja.

blank

U uvodu predsjednica HDZ-ova Odbora za lokalnu i područnu samoupravu, gradonačelnica Knina, Josipa Rimac istaknula je važnost ovakovog okupljanja koje je po drugi put organizirano kako bi se prenijela iskustva ali i problematika s kojom se susreću čelnici lokalnih uprava.

-Prvi puta ovakvo okupljanje bilo je u Kninu a evo sada u Požegi. Raspravljamo o onome što nas sve muči iskazujući potrebu što o onome što nas sve muči i s kakvim se sve problemima susrećemo. U 267 lokalnih uprava vlast obnašaju HDZ-ovi kandidati. Iz toga razloga imamo pravo reći koliki smo pokretač jer smo krajnje mjesto komuniciranja s građanima – istaknula je Josipa Rimac u svom uvodnom izlaganju i naglasila da se HDZ zalahao za ravnomjeran razvoj gradova i općina dok je bio nositelj obnašanja vlasti na razini države.

Nazočnima se obratio kao domaćin gradonačelnik Požege Vedran Neferović koji je svima izrazio dobrodošlicu i naglasio kako je nova garnitura HDZ-ovih čelnika došla u Grad Požegu kako bi ovela grad ka budućnosti sa svim jasno zacrtanim planovima u suradnji sa županijom.

blank

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić također je izrazio veliku dobrodošlicu i naglasio kako je Požeško-slavonska županija na vlasti u svim općinama i gradovima izuzev jedne male općine, na što je dobio veliki pljesak svih nazočnih.

-Dobivanje vlasti u gradovima i općinama je plod dugogodišnjeg rada na prostorima županije. provodimo programe koje smo zacrtali, a to su gospodarski programi koje su građani prepoznali. Apeliram na sve vas da svi dadete svoj doprinos kako bi bili još jači i dobili novu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović – rekao je Lucić.

Puno toga nije imao za reći Tomislav Karamarko, iza izlaganja Josipe Rimac i Franje Lucića koji se osvrnuo na neuspjehe aktualne vlasti istaknuvši da će baš iz tog raloga 13. po redu Sisačko-moslavačka županija biti u kojoj će HDZ obnašati izvršnu vlast.

blank

-Treba biti spreman na oživljavanje gospodarstva, a Hrvatska će “poplaviti” jer radi i HDZ-ovi programi se prepoznaju – rekao je između ostalog predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Nakon izlaganja nastavilo se sa radnim dijelom iza zatvorenih vrata za novinare na kojem se razgovaralo o aktualnostima i proveđenu politike na državnoj razini koju nikako HDZ ne može podržati niti će podržavati.

 

 

 

 

 

blank

blank blank blank

blank

blank

blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića