Traju radovi u Starom Brestovcu, uskoro počinju u Ivandolu (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Povoljne vremenske uvjete ovih dana u brestovačkom kraju se koriste za vanjsko uređenje društvenog doma u Starom Brestovcu. Općina Brestovac je ranije kupila jednu obiteljsku kuću u tom dijelu naselja, nakon čega je obnovljeno krovište, te su obavljeni unutrašnji radovi na uređenju objekta.

Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac

-Sada se uređuje pročelje te  zgrade, a vrijednost je 75 tisuća kuna – kaže načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić. Izvođač tog posla je tvrtka Pavić gradnja iz obližnjih Busnova.

Uz to ova općina prijavila je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja projekt uređenja društvenog doma u Ivandolu što je prihvaćeno pa je potpisan ugovor za sufinanciranje.

-To će stajati oko 400 tisuća kuna od čega je 200 tisuća kuna  osiguralo ministarstvo, a uskoro očekujemo početak radova- nastavlja Zdravko Mandić i dodaje da će ovisno o sredstvima i raspisivanju natječaja slijedećih godina urediti domove u preostalim naseljima toga kraja.

Ovih danas počinje i izgradnja 300 metara nogostupa u brestovačkoj ulici Baruna Trenka i to jednom stranom uz državnu cestu  Požega-Brestovac-Pakrac. Taj je posao ugovoren sa tvrtkom Jurčak niskogradnja iz Požege u vrijednosti od 129 tisuća kuna. Taj zahvat je također prijavljen na natječaj, a ukoliko bude prihvaćan općina bio još kupila dio komunalne opreme za svoje potrebe.

Više iz kategorije