Požega.eu

Traje kontrola brzine vozila na svim cestama uz korištenje svih uređaja i  opreme /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Traje kontrola brzine vozila na svim cestama uz korištenje svih uređaja i  opreme /FOTO/ Požega.eu | Traje kontrola brzine vozila na svim cestama uz korištenje svih uređaja i  opreme /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko TopićTijekom dana na području cijele naše države, pa tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske provodi se cjelodnevni kontinuirani pojačani nadzor brzine. U  ovoj akciji su sudjelovali i građani koji su predlagali lokacije koje su smatrali ugroženima. U akciju je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa. Također, prekršaji brzine utvrđivat će se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.-Brzina je uz alkohol, nekorištenje pojasa i mobitel jedna od četiri tzv. ubojice u prometu. Na razini naše Policijske uprave tijekom protekle godine zabilježili smo ukupno 533 prometne nesreće, od čega se njih 113 odnosilo na brzinu. U tim prometnih nesrećama ukupno je stradalo 48 osoba od kojih je 25 lakše ozlijeđeno, 11 teško, a dvije su osobe smrtno stradale – ističe glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.Kroz prva dva mjeseca ove godine na ovom je području evidentirano ukupno 70 prometnih nesreća, od čega se njih 16 odnosilo na brzinu i u tim nesrećama je 9 osoba lakše ozlijeđeno. Što se tiče broja procesuiranih prometnih prekršaja, u 2021. evidentirano ih je ukupno 15085 od toga se njih 8536 odnosilo na brzinu, dok je u prva dva mjeseca ove godine procesuirano ukupno 2480 prekršaja, od čega se 1384 odnose na brzinu.

Pozvali su vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.