Tradicionalno i ove godine Dan zahvalnosti za plodove zemlje u čaglinskoj osnovnoj školi

Autor: D.K.

ČAGLIN – Dan zahvalnosti za plodove zemlje – Dan kruga tradicionalno su obilježili i oive godine učenici čaglinske osnovne škole. U toj prigodi učenici su imali radionicu na kojoj su ugostili volonterke iz nekoliko europskih država koje borave u Eko-centru Latinovac. Čaglinska škola već dugo godina surađuje s Eko-centrom Latinovac i zahvaljujući agilnoj i svestranoj voditeljici Danijeli Beretin, ta suradnja iznjedri puno korisnih edukativnih radionica i novih saznanja kako za učenike, tako i za volontere.

-Kroz ovu radionicu učenici su komparirali dvojezične nazive namirnica i kuhinjskog pribora. na hrvatskom i engleskom jeziku, što je bilo izuzetno zanimljivo i gošćama i učenicima. Učenici viših razreda gledali su dva dokumentarna filma. Jedan je govorio o problemu siromaštva i nejednakosti u svijetu, a drugi o Marijinim obrocima. Učenici su vrlo pažljivo gledali film, a bilo je i emotivnih reakcija na viđeno – ističe pedagoginja čaglinske škole prof. Ljiljana Đurđević.

U sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti upriličen je i kraći kulturno-umjetnički program koji su vodile Maja Stanković i Petra Vojak. Uvodni pozdrav imao je vjeroučitelj Krunoslav Pečur koji je nadahnuto govorio o kruhu, njegovom značenju i podsjetio koliko se dnevno, nažalost, kruha i ostalih pekarskih proizvoda baca, a na drugoj strani ima potrebitih kojima je on često i nedostižan.

Učiteljice Ivana Razumović, Gordana Ereiz, Marija Kiralj, učitelj Emir Džaferović i pedagoginja Ljiljana Đurđević uvježbale su s učenicima recitacije i pjesme koje su oni nadahnuto krasnoslovili i otpjevali.  

-Za postavljanje i ukrašavanje stolova u holu škole zadužene su bile učiteljice Ana Legac i Anita Vidaković, dok su učiteljice Željka Peić i Gordana Ereiz radovima učenika, članova kreativne skupine i literarno-recitatorske skupine prelijepo uredile školski hodnik – dodaje pedagoginja Đurđević ističući kako su nakon blagoslova kruha, koji je obavio vlč. Milan Klobučar, župnik crkve Sv. Alojzija Gonzage u Čaglinu i zajedničke molitve, nazočni pozvani blagovati pekarske proizvode.

Učenici su u drugom dijelu programa imali priliku u školsko-sportskoj dvorani pogledati lutkarsku predstavu Gradskog kazališta Požega. Poučna i zabavna predstava  „U potrazi za dijamantnom suzom“  izmamila je puno smijeha i tako smo uz ozarena dječja lica ovogodišnji Dan kruha uspješno priveli kraju.

Posebna zahvala je upućena vjeroučitelju Kruni Pečuru koji je izvrsno osmislio cijeli program i posložio pripremljene točke, a zahvalnost je upućena roditeljima i bakama učenika koji su ispekli različite pekarske slastice te gospođama Ružici Pejakušić i Vesni Josipović koje su posudile domaće šlingane stolnjake kojima su bili ukrašeni stolovi.

Da sve bude foto objektivom zabilježeno pobrinule su se učiteljica Ivana Mlakar i tajnica škole Marija Krajtner.

Izvor: Lj.Đ.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot