Tradicionalno obilježavanje blagdana sv.Vinka vinarije Kutjevo

Autor: D.K.

Poštivajući epidemiološke mjere vinarija Kutjevo nastavlja dugu tradiciju obilježavanja blagdana sv. Vinka odnosno Vincelova, svetkovine loze i vina koja se kalendarski slavi u siječnju te predstavlja simbolični početak vinogradarske godine. Uz slavonske gastronomske delicije i vrhunska vina vinarije Kutjevo blagoslov vinograda vodio je kutjevački kapelan u nazočnosti članova Uprave Kutjeva d.d. Dine Galića i Bore Matijevića te u prisustvu direktora i agronoma te članova povjesne postrojbe Trenkovi panduri.

U spomen sv. Vinku, u čast tradiciji, početak vinogradarske godine proslavili su onako kako se to radilo oduvijek – rezidbom i blagoslovom vinograda. Tradicionalna posveta vinograda održala se na položaju Vinkomir, jednom od najljepših vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja, idealnom mjestu za obilježavanje nove vinogradarske godine. Neizbježni su bili tradicionalni običaji svojevrsnog obogaćivanja vinove loze suhomesnatim proizvodima koji predstavljaju želju za bogatim urodom s porukom: „Kolike su kobasice, toliki će biti i grozdovi“.

“Spoj višestoljetne tradicije u njegovanju vinove loze urodio je plodom te proizveo vina nedvojbene kakvoće po kojima je Kutjevo prepoznato diljem svijeta. U novoj vinogradarskoj godini nadamo se kako će kvaliteta naših vina nastaviti nizati nagrade na svjetskim ocjenjivanjima vina, a koristimo priliku da se zahvalimo svim partnerima i poslovnim suradnicima na suradnji te djelatnicima vinarije na radu i trudu”, poručuju.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88