Tradicionalni susret gradonačelnice Pleternice sa najmlađim sugrađanima (foto galerija)

Autor: DK

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nastavlja tradicionalne susrete sa svojim najmlađim sugrađanima koje je i ovaj puta darivala sa po tisuću kuna. Za njih 59 koliko ih je rođeno od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine grad Pleternica organizirao je svečani prijem, po prvi puta, u Dječjem vrtiću Tratinčica.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

– Broj novorođene djece je otprilike broj koji se ustalio u posljednjih nekoliko godina na području grada Pleternice. Vjerujem da će tako ostati u budućnosti, a treba se nadati i većem broju. S ovim pristupom i darivanjem nastaviti ćemo i dalje što ne želim nazvati nekom populacijskom politikom jer se nitko neće odlučiti imati dijete zbog tisuću kuna koliko dobije od grada Pleternice za novorođeno dijete. Ovo je jedna mala pomoć i znak pažnje svoj novorođenoj djeci a roditelji odlučuju o tome hoće li imati djecu zbog nekih drugih razloga. Roditeljima ja na tome čestitam posebice u ovom vremenu teške gospodarske krize. Danas je hrabrost odlučiti se imati djecu u okruženju u kojem živimo – rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Pleternica je prije godinu dana dobila novoizgrađeni dječji vrtić koji ima kapaciteta za 150-ero djece koji nije u potpunosti popunjen sa djecom.

-Trenutno u vrtiću imamo dvije predškolske skupine i jednu jasličku skupinu, koje se skupine mogu proširiti na još tri, do četiri skupine. Za otvaranje novih skupina treba se osigurati i stručni kadar uz odgovarajuće uvjete kako bi grad to mogao financirati. Realno gledajući smještaj je jednog djeteta u vrtiću između 1.500 i 1.800 kuna. Roditelji plaćaju 500 kuna, dok ostatak pokriva grad Pleternica iz svog proračuna – zaključila je gradonačelnica Jozić naglasivši kako je nešto djece na čekanju i a jedna je skupina od 3-6 godina u pripremi.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: