Tradicionalna 5. Jakšička fišijada okupila 18 gastro majstora. Najbolji fiš paprikaš skuhala ekipa Športsko-ribolovne udruge “Klen” iz Nove Gradiške /FOTOGALERIJA/

Autor: DK
blank

Jakšićani, poput nekih, nisu ove godine tražili izgovor kako ne bi organizirali tradicionalnu manifestaciju „Jakšičku fišijadu“ koja je održana u sklopu trodnevne manifestacije „Pjesmom u jesen“.

Članovi Športsko-ribolovne udruge „Slavonac“ iz Jakšića uz potporu općine Jakšić i njihovog načelnika Ivice Kovačevića te HKUD-a „Slavonija“ pokazali su kako se to radi i organizira jedna gastro manifestacija koja je okupila 18 ekipa i fiš majstora koji su se natjecali u kuhanju, za mnoge, omiljene delicije.

Natjecatelji su pokazali svoja kuharska umijeća sa svim svojim skrivenim gastro tajnama i dodacima te pred tročlano stručno povjerenstvo donijelo na ocjenjivanje svoj uzorak.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva najbolji fiš je skuhala ekipa Športsko-ribolovne udruge “Klen” iz Nove Gradiške. Druga nagrada je pripala ekipi „Solanum“ iz Jakšića, a treća fiš majstorima koji su predstavljali Javnu Vatrogasnu postrojbu Nova Gradiška.

Uz jakšićkog općinskog načelnika Ivicu Kovačevića nagrade najboljima je uručila požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Predsjednik Športsko-ribolovne udruge „Slavonac“ iz Jakšića Mario Pus zahvalio se svim natjecateljima na odazivu kao i posjetiteljima koji su uživali u više nego ugodnom zajedničkom društvu na otvorenom. Manifestaciju je glasovno popratio i vodio već iskusan animator Dario Pažin, predsjednik HKUD-a Slavonija iz Jakšića koji preuzima organizacijsku palicu dvodnevne manifestacije Smotre folklora, kako za one starije tako i najmlađe članove kulturno-umjetničkih društava.

Za glazbeni ugođaj se pobrinula standardna ekipa tamburaškog sastava Srce bećarsko.   

Foto: D. Mirković

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]