Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

TRADICIONALNA 17. FIŠIJADA U PLETERNICI: Prvo mjesto osvojio Danijel Boranić iz Oriovca

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Visit Pleternica / A. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić / Visit Pleternica / A. Krstanović

U sklopu manifestacije Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva (LIDAS), u Pleternici je u predvečernjim satima održana tradicionalna 17. Fišijada. Organizarali su je Pleternički čoraci uz podršku Grada Pleternice i gradske Turističke zajednice. Dvadeset i sedam ekipa s područja Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije okušalo je svoje umijeće u pripremanju ribljeg paprikaša (fiša) na prostoru Trga Zrinskog i Frankopana pored Orljave. Sudionicima natjecanja prigodnim pozdravnim riječima obratila se Ivana Ketović Marjanović, direktorica gradske Turističke zajednice, a u ime organizatora Đuro Lombar i gradonačelnica Marija Šarić. Ovu manifestaciju službeno je otvorio predsjednik ocjenjivačke komisije Zdenko Došen.
Prvo mjesto na ovogodišnjoj Fišijadi i pobjednički pehar osvojio je Danijel Boranić iz Oriovca, drugo mjesto zauzela je treća ekipa Veličanke, a treće je pripalo Željku Tuciću iz Oriovca. Nagrade su im na Trgu bećarca, u poluvremenu nogometne utakmice Hrvatska -Španjolska, podijelili ravnateljica pleterničke Javne ustanove Jasna Hoffmann, gradonačelnica Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić.
Brojni ljubitelji fiša mogli su uz ovaj gastonomski specijalitet kušati i pečenog šarana na rašljama koji su pripremili Pleternički čoraci, uz ponudu dobrih domaćih vina i piva te osvježavajućih napitaka. Za dobro raspoloženje pod velikim šatorom do kasnih večernjih sati pobrinuli su se, uz pjesmu i svirku, članovi Tamburaškog sastava „Zlatna dolina“. U sklopu ove manifestacije, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva s područja Pleternice na štandovima su izložili svoje rukotvorine i proizvode.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo