Tradicija se nastavlja: Učenici Obrtničke škole ponovno među najboljima u državi /FOTO/

Autor: DK

Po drugi puta u prostorima Zagrebačkog velesajma od 11.-13. svibnja 2021. održano je Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2021. u okviru ESF-ova projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre. Prvo takvo natjecanje učenika strukovnih škola održano je 2019. godine.

blank

Prošle godine zbog pandemije natjecanje nije održano. Ove godine uz iznimne mjere predostrožnosti natjecanje je organizirano i održano na radost svih sudionika, budući da su svi od učenika, profesora i mentora željni susreta i natjecanja.

Učenici Obrtničke škole su se natjecali u pet disciplina; Izrada modnog proizvoda, Modna tehnologija i dizajn, Stolarstvo, Zidarstvo i Soboslikarstvo.

blank

U tri discipline učenici su ostvarili iznimne rezultate; Tihana Josipović u disciplini Modna tehnologija i dizajn osvojila je prvo mjesto kojoj je mentorica je bila Vesna Dumančić.

Anita Kovačević je u disciplini Izrada modnog proizvoda osvojila drugo mjesto uz mentoricu  Katicu Ošust.

Učenici Karlo Cenin i Matej Solanski natjecali su se u disciplini Zidarstvo i osvojili prvo mjesto kojima je mentor bio Dalibor Adžaga.

-Dvije zlatne i jedna srebrna medalja su više nego dobar rezultat. Učenici ove generacije natjecatelja su samo nastavili dugogodišnju tradiciju uspješnog sudjelovanja učenika Obrtničke škole na Državnim natjecanjima – ističe Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega naglašavajući kako su oni na natjecanju bili organizator jedne discipline.

Komentiraj:

blank