Tradicija se nastavlja: Učenici Obrtničke škole ponovno među najboljima u državi /FOTO/

Autor: D.K.

Po drugi puta u prostorima Zagrebačkog velesajma od 11.-13. svibnja 2021. održano je Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2021. u okviru ESF-ova projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre. Prvo takvo natjecanje učenika strukovnih škola održano je 2019. godine.

Prošle godine zbog pandemije natjecanje nije održano. Ove godine uz iznimne mjere predostrožnosti natjecanje je organizirano i održano na radost svih sudionika, budući da su svi od učenika, profesora i mentora željni susreta i natjecanja.

Učenici Obrtničke škole su se natjecali u pet disciplina; Izrada modnog proizvoda, Modna tehnologija i dizajn, Stolarstvo, Zidarstvo i Soboslikarstvo.

U tri discipline učenici su ostvarili iznimne rezultate; Tihana Josipović u disciplini Modna tehnologija i dizajn osvojila je prvo mjesto kojoj je mentorica je bila Vesna Dumančić.

Anita Kovačević je u disciplini Izrada modnog proizvoda osvojila drugo mjesto uz mentoricu  Katicu Ošust.

Učenici Karlo Cenin i Matej Solanski natjecali su se u disciplini Zidarstvo i osvojili prvo mjesto kojima je mentor bio Dalibor Adžaga.

-Dvije zlatne i jedna srebrna medalja su više nego dobar rezultat. Učenici ove generacije natjecatelja su samo nastavili dugogodišnju tradiciju uspješnog sudjelovanja učenika Obrtničke škole na Državnim natjecanjima – ističe Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega naglašavajući kako su oni na natjecanju bili organizator jedne discipline.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88