Tračak nade za povrtlare i voćare požeškog kraja je najava šefa Stožera civilne zaštite Davora Božinovića o mogućem otvaranja tržnica

Autor: Jelenko Topić

Kako je poznato unazad desetak dana zbog pojave koronavirusa zatvorene su tržnice u našim gradovima, pa tako i ona požeška. Nema potrebe govoriti koliki je to gubitak za ovdašnje poljoprivredne proizvođače i vlasnike obiteljskih gospodarstava, pogotovo koji se bave povrtlarstvom i voćarstvom, kojima je sada upitna prodaja vlastitih proizvoda, te su izloženi propadanju, a s druge strane građanima je problem opskrba povrtnicama i voćem iz domaćih vrtova pa su orijentirani na kupovinu zelenjave i drugih proizvoda uglavnom u trgovačkim centrima.

Gostujući na portalu koronavirus.hr ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je prvi čovjek državnog Stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade RH,  dao je između ostaloga i odgovor na pitanje razmišljaju li o otvaranju tržnica ako se osiguraju uvjeti kao u trgovinama.

 – Razmišljamo o tome, imamo nekoliko opcija koje su na stolu, mislim da ćemo ići u tom smjeru. Sve to ovisi i o dinamici i krivulji rasta broja inficiranih osoba u RH, u ovom trenutku možemo razmišljati i o nekim novim mogućnostima kada je u pitanju opskrba uključujući i onu na tržnicama – istakao je tom prilikom Božinović.

To  je tračak nade za ovdašnje proizvođače od kojih ogromna većina ima svoje štandove u zatvorenom dijelu Gradske tržnice u Požegi. Ima naznake da će  do otvaranja tržnica doći sredinom slijedećeg tjedna, dakako uz poštovanje svih preporuka i mjera predostrožnosti radi zdravlja kako proizvođača, tako i kupaca.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88