Topovi, tambure i vino: Grgurevo na Požeškoj gori proslavili Požežani i njihovi gosti, tko je bio nije požalio! /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Prelijep dan učinio je još veću ugodu svima onima koji su se nakon prvog dijela proslave Dana grada na Trgu sv. Terezije odlučili prošetati po obroncima Požeške gore.

Tko je bio nije požalio! Upriličen je raznolik program kod više nego gostoljubivih domaćini u njihovim specifičnim vinogradarskim kućama iz kojih su se prolamali zvuci tambura i uhu ugodnih pjesama.

Vinogradari Jurković, Sajfert, Vukušić i Bauer bili su više nego ljubazni domaćini koji su žednog putnika okrijepili, vrhunskom vinskom kapljicom i nekim od tradicionalnih gastro specijaliteta.

One kojima su noge bile malo umorne mogli su iskoristiti vožnju biciklom, a hrabriji su mogli zajašiti prekrasne lipicance s kojima je došao i Antun Bello iz Pleternice te kuma Keti iz Brodskog Drenovca dočarati povijest na toj gori.

Među brojnim posjetiteljima unatoč prepunom protokolu na Požešku se goru zaputio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa suprugom i njegov zamjenik Ferdinand Troha. Nisu oni htjeli propustiti vidjeti kako je sve to i na koji način organizirano, a za očekivati je da će dogodine biti još nekih iznenađenja u sklopu te manifestacije.

Foto: D: Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: