Tonino Picula – čovjek koji zaslužuje povjerenje građana

Autor: D.K.

DSC_0369 (Small)POŽEGA – Interesantno predavanje na Veleučilištu u Požegi u organizaciji Studentskog zbora održao je Tonino Picula, dosadašnji europarlamentarac i kandidat za novi saziv u EU parlamentu.

Na Piculi se moglo vidjeti veliko zadovoljstvo zbog srdačne dobrodošlice kako od strane predsjednika Studentskog zbora Josipa Rajnovića tako i od v.d. dekana Dinka Zime što je naposlijetku potvrdio i veliki broj studenata koji se odazvao predavanju što se moglo i zaključiti u prethodnom kraćem razgovoru.

-Ja sam izuzetno zahvalan to ću imati prigodu razgovarati o temi koja nije prošlost već je hrvatska budućnost i to sa mladim ljudima koji su doslovce u hrvatska budućnost o Europskoj uniji. Dakle ako treba tražiti jedan prirodan spoj, jednu prirodnu temu to su sigurno mladi u Europska unija. Ono moje iskustvo koje ja imam i ne samo kao čovjek koji se bavi vanjskom politikom već 25 godina nego i kao čovjek koji ima iza sebe desetomjesečno iskustvo zastupnika u EU parlamentu – naglasio je Picula.

Studenti su na predavanju poslušali sva ona stečena iskustva njega kao europarlamentarca koji im je prenio u kratkim crtama sve mogućnosti koje su otvorene u Europskoj uniji a koje oni već kao studenti ali građani mogu koristiti jer Hrvatska je ravnopravna članica EU. Uz brojne mogućnosti dakako da će biti i mnogih prepreka i problema ali mnogo je toga iskoristivog samo treba znati kako i na koji način, a upornošću se može puno toga postići.

-Europski projekt je otvoreni projekt i nije ovoga trenutka zaokružen a budućnost kojim će pravcem EU ići ovisi o predstojećim izborima 25.svibnja jerće oni vjerojatno presudno utjecati na formiranje institucija, na formiranje EU i jednako tako prema prostoru koja ovoga trenutka nije EU a izuzetno utječe na ono što se događa u zajednici 28 zemalja, misleći prvenstveno na probleme i na istoku i na jugu – ističe Picucla.

Vezano za trenutnu političku situaciju u Hrvatskoj Picula se na upit novinara osvrnuo iz čega se moglo zaključiti da na sva pitanja ima konkretne odgovore.

-Hrvatska ne odudara da je vlast izvrgnuta strožem procjenjivanju od strane javnosti i medija nego inače. To je korak u demokratizaciji društva. Danas teško nositelji javne vlasti i dužnosnici mogu izbjeći taj sud i javnosti i medija i svih onih organa kojima je posao da utvrde nepravilnosti. I ovaj put od 90-e godine smo i prevalili da dokažemo da nema ne dodirljivi, da se naprosto oni koji raspolažu sa javnim novcem itekako kritički preispituju i da se ustanovi da li je njihova odgovornost u okviru zakona – rekao je Picula.

Na kraju je Picula zaključno istaknuo da mu je želja da na izborima bude veći odaziv od onog koji je bio prošle godine, svega 20% očekujući da će građani prepoznati trud koji je uložio u dosadašnjem radu u kojem je sustavno branio interese RH.

Interesantan je stav Tonina Picule o hrvatskom seljaku želeći da hrvatski seljak slijedi sudbinu poljskog seljaka baš iz razloga jer nitko nije bio euro skeptičniji od poljskog seljaka a danas oni više vjeruju Vladi u  Bruxellesu nego svojoj Vladi.

no images were found

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot