Tko si uzima za pravo diktirati “sijedim glavama” – utemeljiteljima HDZ-a koga birati i izabrati???

Autor: DK

POŽEGA – Kako je to i bilo u medijima najavljeno održana je Izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije. Imali smo priliku čuti i dobivati informacije, prije same sjednice, kako se rade određeni politički pritisci na članove skupštine koga da izaberu u vodstvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a. Kao takvu informaciju s nepovjerenjem smo slušali što se prema svemu sudeći to doista događalo.

Primili smo u redakciju popis imena za koje bi članovi skupštine trebali dati svoj glas, za njih 19. Kap koja je prelila čašu, da objavimo ovaj članak, je ta kada se potpisnik ovih redaka osobno uvjerio da se rade određeni kontakti prema članovima njegove obitelji koji su mu sve to potvrdili jer su dobivali preporuke “dobronamjernika” tko bi trebao biti član Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja i kome dati svoj glas na glasačkom listiću.

S pravom možemo postaviti pitanje tko su ti koji si uzimaju za pravo da “sjedim glavama”, utemeljiteljima HDZ-a, u tom vremenu, nekome nešto sugeriraju i da vrše pritiske koga da se izabere i imenuje negdje. Možemo nastaviti sa sličnim pitanjima jer na to imamo pravo iz više razloga. Imamo pravo izraziti sumnju da iza svih tih mutnih radnji i političkih pritisaka stoje neki koji u tom vremenu nisu niti pomišljali biti članovi HDZ-a i koji su gajili nadu da će Jugoslavija opstati sjedeći u udobni foteljama kao članovi nekih drugih stranaka koje nisu imale hrvatski predznak. Može se postaviti pitanje žele li neki upravljati utemeljiteljima na daljinski koji su HDZ-u priključili tek kad je bilo izvjesno da Hrvatska postaje suverena država koju su priznale brojne zapadne i prekooceanske zemlje.

Jesu li ti uspjeli ti pritisci i “dobronamjerne” sugestije teško je reći. Članovi skupštine su glasovanjem rekli svoje i odabrali članove Županijske organizacije Utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije, njih 19. Izabrani su Nikica Oberan, Zlatko Banožić, Blagojka Leko, Zlatko Jelić, Davor Balešić, Vladimir Englman, Slavko Budimlić, Mato Jurić, Dragutin Blažević, Vinko Kovačević, Zlatko Čunović, Željko Mitrović, Ante Kolić, Višnja Gašpar, Zdravko Novak, Željko Marukić, Ivica Kovačević, Darko Banović i Marijan Pilon. Jesu li sva ta imena onih za koje se sugeriralo u tvz. šalabahterima veoma se lako može usporedbom provjeriti.

Uz sve navedeno i šalabahter koji objavljujemo doznajemo i da su se i prije sjednice dijelili papirići na kojima su bila također ispisana imena onih koji bi trebali biti izabrani. Tko je sve to radio trebalo bi se provjeriti i svakako, ako ne na drugačiji način, politički osuditi.

Podsjetimo, na izbornoj godišnjoj skupštini Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije kao gosti nazočili su bili Milan Kovač, predsjednik i Vice Vukojević, član predsjedništva Zajednice na državnoj razini, zatim Mario Kapulica, izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović, načelnici općina i gradonačelnici s ovog područja i drugi.

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: