Tko se i zbog čega bojao birati kandidate za Hrvatski sabor tajnim glasovanjem?

Autor: DK

POŽEGA – Sve su glasnije priče kako je zbog velike bojaznosti pojedinaca odbijeno tajno glasovanje kojim su trebali biti izabrani i predloženi kandidati te njihova imena predložena glavnoj središnjici HDZ-a kao favoriti iz Požeško-slavonske županije. Da bi svi bili zadovoljni, “vuk sit i ovce na broju”,  prijedlog je išao, kako doznajemo, da se pošalju imena svih onih koji su istaknuli svoju kandidaturu odnosno koji su bili predloženi od svojih gradskih/ općinskih organizacija. Mudar je to bio i pametan potez “za neke” jer su se s pravom pribojavali konačnog ishoda tajnog glasovanja.

Šibensko-kninski HDZ odlučio se za demokratski izbor kandidata, tajnim glasovanjem, jer je bilo više prijavljenih kandidata koji su iskazali zainteresiranost za četverogodišnji boravak na Markovom trgu u udobnim saborskim foteljama. Kako prenosi portal sibenik.in  11 je članova šibensko-kninskog HDZ-a pokazalo zanimanje da se nađu na popisu za Sabor, a stranka je odlučila da središnjici upute imena njih osam, tako da imaju po dva kandidata za svako mjesto na listi u 9. izbornoj jedinici gdje Šibensko-kninskoj županiji pripadaju četiri pozicije.

Možda se na takav demokratski način trebao odvažiti i požeško-slavonski HDZ, te tajnim glasovanjem od 9 kandidata izabrati njih 6 tako da bude po dva kandidata za svako mjesto na listi u V. izbornoj jedinici gdje Požeško-slavonskoj županiji pripadaju tri mjesta. Očito je prevladala velika bojazan da takav način izbora nekome ne bi išao u prilog pa je “odlučeno” poslati sva imena pa neka “netko” u središnjici odabere tri od devet predloženih imena.

Koliko će tko biti zadovoljan konačnim odabirom imena kojeg će morati odabrati središnjica HDZ-a biti će veoma zanimljivo pratiti. U narednom periodu, do konačnog odabira svih imena, za očekivati je da će biti puno pojedinačnih i osobnih lobiranja sa svih strana kod čelnika HDZ-a, a koji će biti izabrani to je u ovom trenutku jako teško pretpostaviti.

Podsjetimo, u središnjicu stranke poslana su slijedeće imena kandidata za kandidacijsku liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor iz Požeško-slavonske županije, o čemu smo već i pisali, Franjo Lucić, Alojz Tomašević, Davor Huška, Antonija Jozić, Darko Puljašić, Ivica Kovačević, Anamarija Blažević, Mato Jurić i Zdravko Mandić.

Da li će među tim imenima “iskrsnuti” i neko novo-drugo ime i to će biti zanimljivo pratiti u predstojećim danima jer se u kuloarskim pričama spominje i kao takva mogućnost.

/Foto: Ilustracija, net.hr/

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: