Tko je platio korištenje dvorane za predizborni skup i “gastro gozbu” tada predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću u požeškoj dvorani „Sara“???

Autor: DK

Izabrani predsjednik, tada kandidat za tu funkciju, Zoran Milanović, održao je 16.prosinca 2019. godine predizborni skup u Požegi u dvorani „Sara“. Predizborni skup su uz nacionalne popratili, između ostalih i neki lokalni mediji. Vezano uz taj skup ovih se dana kao „problem“ pojavljuje jedna nepoznanica i pitanje na koje još nema odgovora! Tko je platio korištenje dvorane za predizborni skup i “gastro gozbu” koja je tamo bila upriličena?

Kada smo dobili tu informaciju pokušali smo odgovor pronaći u Izvješću o troškovima (rashodima) izborne promidžbe Zorana Milanovića – POGLEGAJ OVDJE – izbori.hr koji je podatak javno objavljen na stranicama Državnog izbornog povjerenstva. Tko je u konačnici platio korištenje dvorane nismo uspjeli doći do tog podatka jer takve stavke nema iskazane u izvješću, koja bi svakako trebala biti jasno vidljiva. Ostaje nepoznanica i tko je platio “gastro gozbu” koja je bila upriličen toga dana u dvorani „Sara“.

Vezano uz navedeno poslali smo upit u Ured izabranog predsjednika, odnosno šefu predizborne kampanje Orsatu Miljeniću s kojim smo pokušali telefonski kontaktirati i sms porukama. U sms prepiskama nismo dobili traženi odgovor, a zatražili smo i mišljenje Državnog izbornog povjerenstva vezano uz navedeno (ne)prikazivanje troškova koji su trebali biti iskazani i javno vidljivi.

Od odgovorne osobe koja je iznajmila dvoranu i organizirala “gastro gozbu” dobili smo podatak da je sve uredno plaćeno isti dan, ali nismo uspjeli doći do informacije tko je bio „dobročinitelj“ i sve to „u gotovini“ platio.

U svakom slučaju „netko“ je napravio medvjeđu uslugu izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću i na njega bacio mrlju da mu je kampanja bila netransparentna. Prema nekim informacijama isti se slučaj korištenja dvorane pojavljuje i u Novoj Gradiški, gdje je također nepoznanica tko je bio „dobročinitelj“ i platio korištenje prostora za tamošnji održani predizborni skup u prosincu prošle godine. Je li bilo još takvih slučajeva u drugim gradovima i to ostaje nepoznanica, a možda se netko od nacionalnih medija potrudi sve to istražiti.

Može li se u svemu tome biti neko obilježje kaznenog ili nekog drugog (ne)djela ostaje za vidjeti, što bi trebale nadležne službe istražiti i doći do prave informacije.

Nastavak ove priče slijedi…..

Foto: dnevnik.hr

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: