Tjedan psihologije donosi niz zanimljivih predavanja i radionica za građanstvo i stručnjake

Autor: Jelenko Topić

Društvo psihologa Požeško-slavonske županije organizira i ove godine Tjedan psihologije, a njegovi sadržaji su otvoreni za građanstvo uz slobodan ulaz.

-Nadamo se da će vas ponuđeni sadržaji zainteresirati i da ćete nam se pridružiti. Tjedan psihologije je upravo namijenjen vama, našim sugrađanima- kazala je ispred ovog društva Barica Urh, magistrica psihologije

Početak tjedna je 15. veljače u 17 sati u Glazbenoj školi Požega /plava dvorana/ kada će se održati predavanje i kratki koncert „Piano medicina-klavir koji liječi“, a pijanist – predavač Josip Joe Meixner, skladatelj, producent, glazbeni znanstvenik i prije svega pijanist, kreator piano medicine.

-Neka ti ova glazba postane mjesto mira. Komponirana je s ljubavlju, odanošću i poštovanjem – i u nadi da će , kada dospije do tvojih ušiju, naći put i do tvojeg srca – istakao je J. J. Meixner  maestralni izvođač i strastveni pijanista kojeg nazivaju čarobnjakom tipaka.

Program tjedna psihologije se nastavlja u ponedjeljak 18. veljače u požeškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici od 17.30 sati je predavanje Sanje Samardžija pod nazivom „Kad smo se igrali kobajagi“, a od 18.15 sati slijedi predstavljanje knjige „Kreativne jezične igre“ Katarine Aladrović Slovaček, Pleterničanke sa zagrebačkom adresom.

Nadalje u prostoru Hrvatske gospodarske komore Požega u utorak 19. veljače u 17.30  sati je predavanje „Sportska psihologija i mentalno zdravlje“ kada će predavač biti Matija Mesić, mag.psych., sportski psiholog i stručnjak za psihološku pripremu sportaša. Tada će biti definirana sportska psihologija te predstavljeno područje i način rada sportskog psihologa s pojedincima i sportskim timovima uz konkretne primjere s terena. Saznat ćete kako se znanja i vještine usvojene u radu sa sportskim psihologom mogu koristiti i u drugim životnim područjima u osobnom rastu i razvoju te izgradnji i očuvanju vlastitog mentalnog zdravlja.

20. veljače u OŠ Antuna Kanižlića u 17 sati je radionica „Odnos=životna ravnoteža realitetni pogled na odnose“ koju će voditi dr. medicine Marija Posavec i Nikolina Essert magistrica psihologije.

Na kraju manifestacije točnije 21. veljače u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega bit će u 17 sati predstavljena knjiga „ Midfulness – kongitivna terapija u tretmanu depresije“ objavljene u Nakladi „Slap“ iz Jastrebarskog, a o njoj će govoriti glavni urednik ove naklade Krunoslav Matešić, te recenzent Slavka Galić i prevoditeljica Magdalena Živković.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.