Tisuće posjetitelja kušalo razne delicije na 800 metara dugačkom gastro stolu (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

VELIKA – Vjerni čuvari tradicije i narodnih običaja, organizatori veličke manifestacije “Čuvajmo običaje zavičaja” i ove su godine s velikim uspjehom pokazali i dokazali da mogu napraviti izvrstan spoj zeleno-plave Hrvatske ali i poveznicu sa susjednim i prijateljskim zemljama, Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom, Slovenijom i dr. Sve su to dokazali na jučerašnjoj manifestaciji “Najduži stol u Hrvata” na kojoj se na 800 metarskom stolu moglo naći raznih delicija i slastica koje su uz domaće proizvođače izložili i pripremili gosti koji su došli kako iz raznih krajeva Hrvatske, a tako i susjednih zemalja.

Odazivom izlagača i gostiju ali i posjetiteljima bio je vidno zadovoljan direktor Turističke zajednice Velika Tomislav Galić te načelnik općine Velika Vlado Boban s kojim je u društvu bio i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

Nakon održavanja manifestacije na vanjskom dijelu po šatorom je nastavljena zabava koja je potrajala dugo u noć gdje su se izmjenjivali tamburaški i zabavljali brojne goste.

Ovogodišnja manifestacija “Čuvajmo običaje zavičaja”bit će okrunjena Međunarodnom smotrom folklora, povorkom i nastupima, koja će se održati danas od 16,00 sati koju bi svakako valjalo doći popratiti.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije