Tisuće planinara na planinarskoj manifestaciji

Autor: D.K.

Papučki jaglaci 2014.VELIKA – Kako je već i najavljeno okupilo se mnoštvo planinara iz svih dijelova Hrvatske ali i susjednih zemalja na već tradicionalnu manifestaciju “Papučki jaglaci”.

Odvažili su se i stari i mladi te se uputili na jednu od sedam ponuđenih ciljnih staza. Prekrasno i sunčano vrijeme kao i prirodne ljepote kojima će se planinariti jamče uspješnost i na kraju zadovoljstvo svih sudionika ove manifestacije.

Sve nazočne goste, izletnike i planinare srdačno su pozdravili ravnateljica Parka prirode papuk Kristina Kožić, načelnik općine Velika Vlado Boban, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predsjednik HPD-a Sokolovac Predrag Livak.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Želim vam ugodan dan ovdje u našoj veličkoj šumi, našem Papuku, Parku prirode u nadi da ćete svi uspjeti stati ovdje I dogodine da vas sve ponovno vidimo – pozdravnim se riječima obratio načelnik općine Velika Vlado Boban.

Nakon pozdravnih riječi Zbor požeških planinara otpjevao je planinarsku pjesmu koju je napisala Ana Pirović, čija je želja da ta pjesma postane planinarska himna ne samo za Požeške već i za sve druge planinare.

Iz raznih krajeva doputovali su planinari koji ovdje dolaze i više od dvadeset puta. Susreli smo nekoliko sugovornika iz Vinkovaca, Osijeka, Zagreba, Siska, Slavonskog Broda, Travnika (BiH), Požege i drugih mjesta.

Ksenija Petričić iz Vinkovaca

-Dolazim iz Vinkovaca, članica sam Planinarskog društva Dirov brijeg, to je početak moga planinarenja i nadam se produžetak lijepog druženja. Ljudi, priroda, jaglaci, proljeće to su za mene Papučki jaglaci. Planinarka sam već sedam godina. Kad sam kretala u planinarenje mislila sam  to nije za mene, to je nedokučivo – u razgovoru nam je rekla Ksenija Petričić iz Vinkovaca.

Razgovarali smo i sa planinarima iz Osijeka PD Bršljan-Jankovac koji su došli sa tri autobusa i 140 planinarki i planinara.

Miroslav Bahmajer iz Osijeka

-Za mene Papučki jaglaci znače druženje sa planinarima na koje je došla moja cijela obitelj. Trebala je i unučica ali se malo razboljela. Radim u uredu pa mi ovakvi i slični izleti jako dobro dođu – rekao je Miroslav Bahmajer iz Osijeka.

Bilo je i mnogo onih koji su se odvažili upustiti u planinarski hod unatoč starijoj životnoj dobi i koji nikako ne propuštaju ovakve manifestacije uz naglasak da je planinarenje lijek za sve bolesti.

Stanko Čuljak iz Požege

-Na Pučke jaglace sam došao sa omladinom, malo obići i vidjeti prirodu mada mi je dosta poznata ova priroda jer sam svake godine ovdje.  Dolazim već puno puta, preko dvadesetak godina. Jedne godine idemo jednom stazom druge godine drugom. Sve je lijepo organizirano – rekao je Stanko Čuljak iz Požege.

Ne treba zanemariti dolazak učenika Osnovne škole Antuna Kanižlića ali i učenika Osnovne škola iz Podvinja i Slavonskog Broda. Uz njih se rado odazvala mlada i vesela momčad Nogometnog kluba Požega iz Požege.

Učenici Osnovne Škole Antuna Kanižlića iz Požege

Po povratku za sve planinare je organizirano prigodno druženje uz obilat gastronomski stol uz široku ponudu hrane i pića po veoma promotivnim i prihvatljivim cijenama.

no images were found

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot