Tijekom ljeta deset radionica za starije osobe

POŽEGA –  Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH u sklopu građanske inicijative “Kutak za sretnije starenje” tijekom srpnja i kolovoza organizira radionice namijenjene starijoj populaciji, a koje su usmjerene na podučavanje starijih osoba o njihovim pravima.

Teme radionica su: Ostvarivanje temeljnih prava starijih osoba iz sustava socijalne skrbi(novčane naknade i način ostvarivanja socijalne usluge, te ostvarivanje besplatne pravne pomoći), zatim Sigurnost i zaštita starijih osoba(diskriminacija starijih osoba i međugeneracijska tolerancija, nasilje u obitelji nad osobama starije životne dobi – pravni aspekti), nadalje Imovinsko-pravni odnosi i nasljedstvo(ugovor o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života, ugovor o darovanju nekretnina, te zakonsko nasljeđivanje i oporuka9. Tu je i Pružanje podrške osobama starijim od 50 godina(jačanje samopouzdanja i načini rješavanja teškoća pri zapošljavanju, poticanje motivacije za daljnje traženje zaposlenja, suvremeni oblici prijava na natječaje kroz individualan rad sa svakim od sudionika što će uključivati izradu Europass životopisa, upoznavanje sa sustavom E- građanin, kao i on line prijave na natječaje za posao).

Ukupno će biti provedeno 10 radionica, stoga će Udruga po riječima njenog predsjednika Marinka Zeljka neposredno prije svake radionice uputiti poziv građanima kako bi ih obavijestili o mjestu i vremenu provođenja radionica zaključno do 31.kolovoza. o čemu će se preko pozega.eu portala na vrijeme dati obavijest o početku radionica.

(Foto: Ilustracija)
0 Comment

Send a Comment