TEŠKI DANI ZA POŽEŠKE GRAĐEVINARE: Projekt inženjering zasada izgubio četiri gradilišta u dvije županije

Autor: Jelenko Topić

Proteklih dana dolazi nam više informacija o poteškoćama koje su nažalost zahvatile jednu požešku tvrtku. Riječ je o Projekt inženjeringu iz Požege. Kako smo saznali unazad nekoliko mjeseci izgubili su nekoliko gradilišta, a taj trend se izgleda nastavlja. Tvrtka je navodno u blokadi nekoliko dana, a daljnja sudbina nije izvjesna što će pokazati vrijeme pred nama.

Projekt inženjering osnovana je 2012. godine u Požegi. Nakon dvije godine imsali su tridesetak zaposlenih, a proteklih godina taj je broj osjetno porastao. Osnovne djelatnosti su gradnja stambenih i nestambenih zgrada, adaptacije prostora, energetska obnova zgrada i slično. Rezultat njenog  rada su uspješno izgrađene brojne stambene i  poslovne zgrade koje se nalaze po cijeloj Hrvatskoj. 

Tvrtka je dio grupacije koju još čine tvrtke  Projekt instalacije koja se bavi prodajom sanitarija, keramike, vodoinstalaterskih i strojarskih materijala i uređaja, te Projekt metal koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije, aluminijske bravarije i crne bravarije. Zasada nije poznato stanje poslova i poslovanje dvije njihove navedene tvrtke.

Prije nekoliko mjeseci grad Pleternica je sa tom tvrtkom raskinuo ugovor za izgradnju e-inkubatora, te je u srpnju izabran drugi izvođač jer se kasnilo sa poslovima. Iza toga je došlo do prekida izgradnje objekta Dječjeg vrtića u Velikoj kojega su također gradili radnici Projekt inženjeringa. Gubitak poslova nastavljen je nažalost u susjednoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

-Nisu poštovali rokove pa smo prisiljeni na raskid ugovora – kaže bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Riječ je o dogradnji Češke osnovne škole J. A. Komenskog u Daruvaru i pratećih prostora Daruvarskih toplica što zajedno vrijedi blizu deset milijuna kuna. Kako smo neslužbeno saznali Projekt inženjering je zaostao s radovima na desetak gradilišta.

Imajući u vidu nedostatak radne snage, pogotovo u građevinarstvu u kojemu sada radi više od stotinu stranaca, izvjesno je da će radnici ove tvrtke u kratkom roku naći zaposlenje u nekoj drugoj tvrtki na ovom području.

Foto: ILustracija

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: