Teške krađe, dovršena kriminalistička istraživanja, narušavanje javnog reda i mira, posjedovanje droge, ugrožavanje prometa….

Autor: D.K.

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Iz izvješća Policijske uprave požeško-slavonske vidljivo je da su policijski služenici, proteklog vikenda, imali pune ruke posla.

U nedjelju, 1. studenoga 2015. godine, oko 1.15 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu 32-godišnjaka prilikom čega je otuđena tehnička roba.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana sa područja grada Požege starosti 17 i 18 godina prilikom čega su utvrdili da su počinili tešku krađu i protiv njih slijedi kaznena prijava.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja grada Kutjeva, starosti 17 i 20 godina koje se sumnjiči da su u razdoblju od 26. do 28. listopada 2015. godine, na poljoprivrednoj površini između mjesta Čaglin i Latinovac, otuđili veću količinu povrća u vlasništvu 58-godišnjaka. Slijedi posebno izvješće.

Nadalje se u izvješću navodi kako je u razdoblju od 25. do 31. listopada 2015. godine, u Požegi, u Ulici svetog Florijana, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio u zgradu u dvorištu u vlasništvu 45-godišnjakinje, a potom u poslovni prostor u vlasništvu 53-godišnjakinje iz kojeg ništa nije otuđio. U petak, 30. listopada 2015. godine, u jutarnjim satima, u Požegi, u Sokolovoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 76-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja grada Pakraca starosti 18 i 22 godine koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. Naime, oni su u nedjelju, 1. studenoga 2015. godine, oko 1.30 sati, u Pakracu, u Ulici Hrvatskih velikana, ispred ugostiteljskog objekta, narušavali javni red i mir. U trenutku kada su ih policijski službenici upozorili na ponašanje, oni su i dalje nastavili s protupravnim ponašanjem, vikom i galamom te u jednom trenutku tjelesno napali policijske službenike. Protiv 18-godišnjaka i 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

U subotu, 31. listopada 2015. godine, oko 0.10 sati, u Požegi, u Slavonskoj ulici, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Također, u subotu, 31. listopada 2015. godine, oko 4.10 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, tjelesno su se sukobili 19-godišnjak (koji je ima u sebi koncentaciju alkohola 1,56 promila) i 20-godišnjak (s 1,57 promila) zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 10 sati, u mjestu Sapna, poradi ranijih nesuglasica verbalno su se i tjelesno sukobili 54-godišnjak i 60-godišnjak. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Bilo je u subotu još sukobljavanja i to oko 18.40 sati, u Trenkovu, u Trenkovoj ulici, gdje su se verbalno i tjelesno sukobila trojica muškaraca starosti 21, 30 i 39 godina i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Što se tiče prometne problematike i tu je bilo potrebe za policijskim aktivnostima. U  nedjelju, 1. studenoga, oko 1.05 sati, u Prekopakri, Ulica Stjepana Širca, 30-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,71 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, sletio je s kolnika te udario u drvo u vlasništvu 77-godišnjakinje a potom prednjim dijelom vozila u propisno parkirani osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 34-godišnjaka. Od siline udarca osobni automobil marke „Opel“ je odbačen na kolni ulaz prilikom čega je udario u željeznu ogradu u vlasništvu 50-godišnjaka. U prometnoj nesreći 30-godišnji vozač i 29-godišnji putnik iz osobnog automobila marke „Volkswagen“ su lakše ozlijeđeni, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 5.20 sati, u Požegi, u Ulici Antuna Gustava Matoša, 33-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,09 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te udario u betonski zid u vlasništvu 36-godišnjaka, a potom i u metalnu ogradu u vlasništvu 39-godišnjaka. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Vetovu u Požeškoj ulici, te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici, u Ulici Ive Andrića.

U petak, 30. listopada 2015. godine, oko 17.20 sati, u mjestu Kusonje, Trg Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 42-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 promila upravljao osobni automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

U subotu, 31. listopada 2015. godine, oko 2.35 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je prekoračenom brzinom (94 km/h) upravljao 27-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Više iz kategorije