Tamburaški orkestar HRT-a oduševio Požežane (foto)

Autor: DK

DSC_0171POŽEGA – Gotovo do posljednjeg mjesta bila je popunjena koncertna dvorana Glazbene škole u Požegi na koncertu Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Pokazalo se da ovaj orkestar s pravom nosi epitet najboljeg tamburaškog sastava u Hrvatskoj.

Pozdravljajući publiku, Siniša Leopold, voditelj i dirigent orkestra nije krio zadovljstvo što sviraju u Požegi, gradu tambure. Naglasio je da je tambura popularna i u svijetu, a ne samo kod nas. Tako u Sjedinjenim Američkim Državama tambure svira preko 30 tisuća glazbenika.

Zagrebački glazbenici izveli su desetak skladbi tradicijske, klasične i popularne glazbe u obradi samoga Siniše Leopolda, te Prohaske, Potočnika, Palanovića i drugih. Požežani su znali nagraditi glazbenike dugotrajnim pljeskom, a glazbenici nazočne  bisom na kraju koncerta.

Koncert je privukao pažnju ne samo Požežana, već i drugih mjesta naše i susjednih županija. Tako je koncert pratio i kompletan pjevački zbor “Tomislav” iz Cernika.

Recimo i to da je ulaz na koncert bio slobodan i da je to bio treći u okviru ovogodišnje koncertne sezone Glazbene škole Požega.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: