Tamburaši Posegana

Autor: D.K.

TAMBURAŠI POSEGANA 6POŽEGA -Zavrijedili su da ih se spomene i da im se posveti medijska pozornost zbog svih dostignuća koja su postigli u veoma kratkom vremenu, napornim i odgovornim radom.

“Posegana“ je sastav osnovan 2013. godine u Požegi. Članovi sastava glase kao vrsni tamburaši, koji su kroz dugi niz godina bili članovi u najboljim požeškim tamburaškim orkestrima. Iza njih stoje brojni uspjesi na festivalima i natjecanjima, kako u Hrvatskoj, tako i inozemstvu.

Ono čime se posebno ponose je činjenica da su jedini tamburaški sastav koji je posjetio Kinu, na 25-to dnevnoj turneji, gdje su predstavili svoj umjetnički rad. Članovi sastava su: Antun Adžić (prim), Saša Botički (basprim), Ivan Ralašić (basprim), Ivan Karadža (kontra), Josip Ralašić (bas). Kroz svirku i pjesmu pokazuju svima širinu slavonske duše, po kojoj je Požega na daleko poznata. U svojim pjesmama povezuju izvorni zvuk tambure i moderne elemente glazbene kultur. Ako želite zaploviti u nova glazbena iskustva u svakom slučaju poslušajte  tamburaški sastav Poseganu.

TAMBURAŠI POSEGANA 1TAMBURAŠI POSEGANA 5Njihov prvi službeni singl „Doživotno tvoj“ privukao je veliku pažnju publike. Pjesma je nastala na tekst Štefanije Soldan, glazbuMarka Tomasovića, a u vrhunskom aranžmanu Zvjezdana Marjanovića. Sniman je u tonskom studiu Hardwork, pod producentskom palicom Zvjezdana Marjanovića i Damjana Pirovića, dok je mastering odradio Ante Akrap. Spot je nastao u produkciji Foto Imaga iz Pakraca, a prema ideji Andree Majdanžić, a sniman na više lokacija u njihovu i našem gradu – Požegi.

Da su zaslužni za veliki doprinos u svijetu tambure svjedoči i zainteresiranost izdavače kuće Croatia Recordsa s kojom će tamburaši Posegane potpisati izdavački ugovor. Svečano potpisivanje biti će 8.veljače 2014. godine u Kutjevu kod poznatog vinara i vinogradara Vlade Krauthakera.

Dodano 8.veljače u 16,45

TAMBURAŠI POSEGANA 7

Predstavnica Croatia Recordsa potpisala je sa Sašom Botički iz TS Posegana očekivani ugovor.  Ispred TS Posegana sve je nazočne pozdravio član sastava Josip Ralašić koji je naglasio da je to “projekt petorice prijatelja” u kojem su svi skupa dobitnici čiji je dobitak okrunjen potpisivanjem izdavačkog ugovora sa sa Croatia Recordsom. Potpisivanju su nazočile, kao gošće, članice ženskog tamburaškog sastava Garavuše kao i drugi uzvanici koji su imali prigodu uz kapljicu vrhunskih vina Krauthaker ugodno se opustiti, posebice uz pjesmu “Doživotno tvoj” koja je postala veliki hit.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot