Tamburaši pomogli kutjevački Caritas

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Već drugu godinu Turistička zajednica Kutjeva uz potporu grada organizira humanitarni koncert „Uskrs uz tamburu“ koji je ove godine okupio desetak izvođača, a prihod ostvaren prilozima više od 200 posjetitelja dat je Caritasu kutjevačke župe. Pokraj toga vinari kutjevačkog kraja su darivali vino čijom je prodajom  ostvaren dodatni prihod za ovu namjenu.

-Uz prikupljeni novac na koncertu izdvojit ćemo još sredstava Caritasa, te pomoći Terezije Kovačević koja se  doselila u obližnje selo Ciglenik, a u kući nema namještaja, živežnih namirnica i osnovnih uvjeta za život – kazao je župnik Marijan Đukić.

Tijekom cjelovečernjeg programa nastupili su Dječji pjevački zbor „Kutjevački grozdići“, solisti Ana Baketarić i Marko Kraljević, te tamburaški sastavi „Garavuše“ i „Sanjari“ iz Kutjeva, „Žute dunje“ iz Cernika, „Tremolo“ iz Nove Gradiške,  „Veličke legende“ iz Velike i „Kćeri ravnice“ iz Pleternice.

-Izvođači su pokazali bogatstvo muziciranja i  raznolik glazbeni izričaj počevši od svjetskih hitova do tradicionalne glazbe našeg kraja- kaže jedan od organizatora koncerta  Alen Mozer.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: