TAMBURAŠI „LAJBEKI“ U POŽEGI: Pobjedu na „Zlatnom glasu zlatne doline“ proslavili u središtu grada i kavani „Boba“

POŽEGA- Vesela slavljenička atmosfera kao odjek festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ održanom u Kaptolu nastavila se tamo do ranih jutarnjih sati, a tijekom dopodneva na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva.

Osvajanjem prvog mjesta i dobivanjem titule „Zlatni glas 2018.“ odlukom stručnog ocjenjivačkog suda festivala što podrazumijeva nastup na požeškom „Aurea festu“, odnosno „Zlatnim žicama Slavonije“ 2. rujna mladi tamburaši „Lajbeki“ iz Velike Gorice u Požegi su slavlje prenijeli i na goste poznatog požeškog kafića „Boba“ gdje su svirali i pjevali. Sa njima je bila i pjesnikinja Đurđa Habel iz Zagreba, jedna od zaslužnih za ovaj uspjeh.

Pored toga provozali su se gradskom kočijom zajedno sa fijakeristom Antunom Bello iz Pleternice, a tijekom vožnje kružeći oko središnjeg parkirališta „Lajbeki“ su na kočiji sa zapregom svirali i pjevali brojne slavonske pjesme dokazavši se kao da nisu Turopoljci! Mnogi su pomislili da su oni pravi Slavonci sa tamburama.

Podsjetimo oni su pobjednici kaptolačkog festivala sa pjesmom „Noćas ti dolazim u snove“ za koju je glazbu napisao njihov svirač Matija Kos, tekst poznata pjesnikinja Đurđa Habel iz Zagreba, koja je već osvojila brojne nagrade za svoje stihove, a aranžman je djelo Krunoslava Dražića.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment