Tamburaši iz tri države nastupaju ovog petka na zajedničkom koncertu u Kaptolu

Tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola  domaćin je zanimljivog tradicionalnog koncerta tamburaške glazbe koji će se  održati ovog petka 24. svibnja od 20 sati u dvorani kaptolačke škole.

Nastupit će Mali i  Veliki tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca, kao i mješoviti pjevački zbor te škole, kao i kaptolački Ženski tamburaški sastav „Liberta“.

-Posebni gosti ovog međunarodnog susreta, kao što je bilo i protekle godine, su  Tamburaški orkestar „Čuperak“ iz Ravnog Sela(Srbija), te Škola tambure Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka(Bosna i Hercegovina)- kaže nam dugogodišnji glazbenik na tamburi Tihomir Šmitpeter koji zajedno sa suprugom Anom, nastavnicom glazbene kulture, vodi kaptolačke orkestre i zbor.

 Ulaz na koncert je besplatan što znači da ste sve pozvani.

 Koncert organiziran uz pomoć i podršku općine Kaptol, OŠ Vilima Korajca, Vinarije Kaptol i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaptol, te Svjetske tamburaške asocijacije koja podržava rad mladih naraštaja tamburaša i ovakva okupljanja radi prezentiranja ove vrste glazbe i rada mladih orkestara.

0 Comment