„Tambura bez granica“ oduševila posjetitelje pogotovo kad je zasviralo 66 tamburaša iz tri države /FOTO/

Autor: DK

Pod nazivom „Tambura bez granica“ Tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola  održao je tradicionalni godišnji koncert sati u dvorani te škole, a potporu njegovoj organizaciji dali su općina Kaptol, OŠ Vilima Korajca, Vinarija Kaptol i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaptol, te Svjetska tamburaška asocijacija iz novog Sada. Posjeta je bila dobra, a tu su bili načelnik općine Mile Pavičić, predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac i ravnatelj škole nino Diklić.

blank

U sadržajnom koncertu predstavili su se Mali i  Veliki tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca pod ravnanjem Tihomira Šmitpetra koji zajedno sa suprugom Anom vježba tamošnje osnovce na tamburama. Od domaćih „snaga“još su nastupili mješoviti pjevački zbor te škole uz klavirsku pratnju njihova voditelja Marija Ivanovića, kao i  sve bolji kaptolački Ženski tamburaški sastav „Liberta“. Svi oni su pokazali veliki napredak u muziciranju i izvedbama, kao i širini repertoara.

Gosti ovog međunarodnog koncerta, zahvaljujući suradnji Kaptolčana sa drugim školama i orkestrima, bili su Tamburaški orkestar „Čuperak“ iz Ravnog Sela(Srbija), te Škola tambure Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka(Bosna i Hercegovina) koji su se također dokazali vrsnim interpretacijama domaće i svjetske glazbe na tamburama.

 Njihove nastupe posjetitelji su izuzetno dobro primili, te ih nagradili dugotrajnim pljeskom, a posebno zajedničko sviranje svih 66 tamburaša, koji su na kraju svirali i pjevali dodatne skladbe na traženje publike. Sa njima je pjevao je ovdašnji osnovac Karlo Pranjić.

blank

Inače kaptolački orkestar sudjelovao je u Vojvodini u radu međunarodnog tamburaškog kampa „Mostovi prijateljstva“, te su dobili poziv za nastup na Svjetskom festivalu „Tamburica fest“ na Petrovaradinu“ krajem lipnja.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića