Tabla je skinuta: Požega nakon više od dva desetljeća ostaje bez Prekršajnog suda!

Autor: DK

Promjenom table na zgradi požeškog Prekršajnog suda naš grad je i službeno ostao bez ove pravosudne ustanove. Ova institucija nakon više od 20 godina postojanja u Požegi spaja se s Općinskim sudom u Požegi.

Naredna dva mjeseca svi suci koji su radili u Prekršajnom sudu u Požegi ostaju raditi gotovo iste poslove koje su i do sada radili, na istoj adresi, u istoj zgradi, u Ulici Matije Gupca. U veljači će biti donesen tzv. Godišnji raspored sudaca, a u novoj će se raspodjeli naći, suci, službenici i namještenici koji su radili u Prekršajnom sudu.

Novim rasporedom sudaca predsjednik Suda utvrđuje zamjenika predsjednika, sudske odjele, i njihove predsjednike i zamjenike, članove sudskih odjela, suce pojedince, predsjednika, zamjenika predsjednika i članove optužnih vijeća, predsjednika, zamjenika predsjednika i članove izvanraspravnih vijeća, voditelje sudskih službi i odsjeka, predsjednike prvostupanjskih vijeća i članove vijeća, vijeća za mladež, suce mentore i suce za praćenje sudske prakse, glasnogovornika suda, službenika za informiranje i povjerenika za etiku, službenike za obavljanje poslova u vezi s naplatom sudskih pristojbi, službenike za obavljanje poslova u vezi s izdavanjem uvjerenja o vođenju kaznenog postupka, službenike za preuzimanje i predaju pošiljaka na pošti, službenike – voditelje zemljišnoknjižnog odjela, sudske administratore informacijskog sustava koji je u primjeni poslovanja suda i njegovog zamjenika, raspored sudskih savjetnika te drugih službenika za obavljanje poslova iz nadležnosti suda i njihova radna zaduženja i raspored namještenika te njihova radna zaduženja.

Odluka o spajanju Prekršajnih sudova s Općinskim donesena je i između ostalog zbog izmjena Prekršajnog zakona kada je došlo do znatnog smanjenja predmeta u prekršajnom postupku. Spajanje Prekršajnih sudova s Općinskim regulirano je novim Zakonom o području i sjedištu sudova koji je prihvatio Hrvatski sabor na svojoj sjednici 25. srpnja 2018. godine.

Koliko smo mogli vidjeti delegacija Općinskog suda u Požegi na čelu s predsjednikom Damirom Ronkom došla je u još uvijek požeški Prekršajni sud, pretpostavljamo na primopredaju i davanje daljnjih uputa kako će se i na koji način raditi u buduće, od početka 2019. godine odnosno donošenja tzv. Godišnji raspored sudaca.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: