Svjetski dan voda obilježili učenici Osnovne škole Brestovac

Autor: D.K.

Svjetski dan voda u Brestovcu 2014.POŽEGA / BRESTOVAC – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije i ove je godine, po četvrti put, u suradnji sa školama na području naše županije, provela  obilježavanje Svjetskog dana voda koji se širom svijeta tradicionalno obilježava 22. ožujka.

Predrag Livak glavni čuvar prirode

-U prijašnjim godinama povodom Svjetskog dana čišćeni su vodotoci potoka Veličanke u dijelu koji protječe kroz spomenik parkovne arhitekture Park u Trenkovu, u kojoj su aktivnosti sudjelovali učenici sedmog i osmog razreda Osnovne škole  Vladimira Nazora  iz Trenkova.  Također su se u čišćenje uključivali i učenici Osnovne škole „Mladost“ Jakšić i to predio uz potok Vetovčanka kod nogometnog igrališta u Jakšiću – istaknuo je Predrag Livak, glavni čuvar prirode u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.

Svjetski dan voda u Brestovcu 2014. Svjetski dan voda u Brestovcu 2014.

prof. Maja DidovićOve se godine povodom Svjetskog dana voda uključila Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac i to učenici 7. razreda na čelu sa profesoricom  biologije Majom Davidović, koji su čistili potok Orljavicu.

 

Republika Hrvatska ima velike količine pitkih voda pa je tako  na 5. mjestu u Europi po obnovljivim zalihama vode. Na svjetski dan voda važno je upozoriti na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Podaci Ujedinjenih naroda kažu da više od milijardu ljudi na Zemlji nema stalan pristup zdravoj i pitkoj vodi, pa je iz tog razloga razdoblje od 2005. do 2015. proglašeno desetljećem voda pod geslom “Voda za život” – na kraju je naglasio Livak.

 

 

Više iz kategorije