Svjetski dan nepušenja obilježen u Požegi

Autor: D.K.

POŽEGA – Povodom svjetskog dana nepušenja, 31.svibnja, kod Gradske tržnice Požega organa je podjelu informativnih časopisa i letaka o štetnosti pušenja i zdravim alternativama.

U podjelu su se uključili i najmlađi članovi, a građani su se obradovali besplatnim sadržajima kojom prilikom su dijeljeni primjerci časopisa ‘Život i zdravlje’ čiji je poseban broj bio posvećen upravo prevenciji pušenja kod djece i mladih uz korisne savjete za pušače kako se odviknuti štetne navike.

Mala akcija ”Mijenjam cigaretu za knjigu” bila je posvećena pušačima,  koji su mogli za cigaretu dobiti besplatni primjerak knjige dr.Nevenke Blažić-Čop i dr Veljka Đorđevića: ‘I vi možete prestati pušiti’.

Udruga ‘Više od života’ Požega, inače promiče vrijednosti kao što su zdravlje, obitelj, prijateljstvo i duhovnost. Četvrtkom i subotom na Gradskoj tržnici u Požegi biti će “putujuća’ knjižnica na kojoj će građani moći besplatno posuditi knjige. Povremenim akcijama nastoji se potaknuti građane na zdrave promjene u svojem životu.

(tekst i foto Veronika Lipohar)

 

 

 

Više iz kategorije